Egy film, amit be sem mertek mutatni

Evil Dead Rise
Vágólapra másolva!
Családtagok és szomszédok gyilkolják meg egymást egy furcsa könyv hatására, Chris Hemsworth egy látványos hollywoodi produkcióban lendül akcióba, de megismerhetjük közelebbről Arnold Schwarzeneggert és a Marvel-képregények fő szellemi atyját, Stan Lee-t, valamint láthatjuk végre az idei lengyel Oscar-jelöltet is. A június rendkívül erős hónapnak ígérkezik a streamingszolgáltatók tekintetében.
Vágólapra másolva!

Netflix

Arnold (június 7.)

Az előző hónapban lelkesen vártuk Arnold Schwarzenegger nagy visszatérését a Fubar című akciósorozattal, azonban a borúlátó jóslataink beigazolódtak, a nyolcvanas-kilencvenes évekre hajazó faék egyszerű sztori nyolcórás játékidőben képtelen volt fenntartani az érdeklődésünket.

Ez azonban mit sem von le az osztrák sztár érdemeiből, aki talán a világon egyedülálló módon, három szögesen eltérő hivatásban is felkapaszkodott a csúcsra: testépítőként, mozisztárként egyaránt a legnagyobbak között van a helye, majd a politikában is sikereket ért el Kalifornia kormányzójaként.

A Netflix háromrészes dokumentumfilmje az egész eddigi karrierjét bemutatja; a színész nem hallgat arról sem, hogy a rengeteg munka a családja rovására ment, de ha egy adott területen már mindent elért, muszáj volt mindig új célokat kitűznie maga elé. És bár az előzetes alapján nem fukarkodik a Szabó Péterre és más motivációs trénerekre emlékeztető dumákban, a karriertörténete hitelesíti a szavait, nem lyukas fagarasoknak hatnak a mondatai.

Tyler Rake: A kimenekítés 2. (június 16.)

A nyolcvanas-kilencvenes évek akciófilmjeit idéző, Chris Hemsworth főszereplésével készült Tyler Rake: A kimenekítés bár kifejezetten bárgyú és unalmas volt, anyagilag valószínűleg igencsak rentábilisnak bizonyult, legalábbis annak ellenére is elkészítették a második részt, hogy a címszereplő látványosan elhalálozott az első epizód fináléjában.

A zsoldosnak, úgy tűnik, azonban végül kutya baja sem lett, miután felrobbant alatta egy híd, a klinikai halálból visszatérve ismét számtalan ember halállistájának élére kerül, és miközben az ellenlábasait irtja, a készítők szemlátomást nem spóroltak a látványos pillanatokon.

A produkcióban állítólag lesz egy rendkívül intenzív, látszólag vágás nélküli jelenet is, amelyben Rake lángoló ököllel püföli a rosszfiúkat, és ha nem fürödtünk volna be a Netflix olyan saját gyártású akciófilmjeivel, mint a Ryan Gosling nevével fémjelzett A szürke ember vagy a Jennifer Lopez főszereplésével készült Anya, akár még kíváncsian is várnánk ezt, mi sül ki ebből.

Run Rabbit Run (június 28.)

Az ausztrálok néha igencsak kellemes meglepetéseket képesek okozni a horrorfilmek tekintetében, az elmúlt évekből elég csak a Babadook-ra, a Better Watch Out-ra vagy a Scare Campaign-re gondolni, de kicsit korábbi példával élve a Wolf Creek - A haláltúra is emlékezetesre sikerült.

A Sundance Filmfesztiválon debütált Run Rabbit Run pedig tovább gyarapíthatja az említett példák sorát, legalábbis

a kritikusok egy része szerint a korábban A szolgálólány meséjén ügyködő Daina Reid rendezőnő igencsak ügyesen fokozza a feszültséget.

A történet főszereplője egy anya, akinek a nővére nyomtalanul eltűnt hétéves korában, amikor azonban a kislánya éppen ebbe a korba lép, váratlanul azt állítja magáról, ő maga az elveszett testvére, az addig racionális gondolkodó orvosnő pedig egyre inkább megkérdőjelezi a világlátását és a józan eszét.

Fura és ijesztő gyerekekkel töménytelen mennyiségű film riogatott már korábban, de bízunk benne, hogy több sütnivaló is akad az alkotók tarsolyában és nem csak a kisiskoláslány pszichopata tekintetével próbálnak majd félelmet gerjeszteni.