Kegyetlenül gyilkoltak meg egy férfit Komáromban

A kép illusztráció
Vágólapra másolva!
Életfogytiglan börtönre ítélte a Tatabányai Törvényszékazt azt a két férfit, akik két éve egy komáromi lakásban brutálisan kegyetlenül végeztek az egyik ismerősükkel, aztán napokig a szabad ég alatt hagyták a holttestét. Az ítélet a fellebbezések miatt még nem jogerős.
Vágólapra másolva!

A két támadó és az áldozat 2020. június 17-én éjjel együtt iszogatott egy komáromi ház földszintjén. Amikor az egyik férfi elfáradt, felment aludni a ház emeletére, majd felszólította az egyik lent lévő férfit, hogy maradjon csöndben és a zenét is halkítsa le. A férfi nem engedelmeskedett neki, inkább magához vett egy szögvasat és elkezdett vele hadonászni, miközben azt kiabálta az emelet felé:

Odalépett hozzá a földszinten maradt ismerőse, adott neki két pofont és az ágyához irányította. A férfi letette a nála lévő szögvasat, de csak nem hagyta abba a kiabálást. A férfi, aki az emeleten próbált aludni, ettől dühbe gurult. Lement a lépcsőn és rátámadt a férfira, aki egy idő után a bocsánatáért esedezett, de a részeg férfi csak nem hagyta abba. Levetette az áldozattal az összes ruháját, és

ököllel kezdte ütni mindenhol, ahol érte, és bele is rúgott többször, amikor már a földön feküdt.

Ebben a pillanatban kapcsolódott bele a támadásba a másik férfi. Arcon ütötte és rúgdosta a földön fekvő férfit. Egy idő után a két férfi abbahagyta, hogy rágyújtson, majd ismét nekiestek áldozatuknak, aki nem tudott már talpra állni. Teljes erővel rúgdosták a testét. Aztán közösen kihúzták az udvarra, majd amikor elkezdett esni az eső, visszarángatták a házba az ajtó mellé.

Az emeletről leszaladó férfi itt tovább ütötte-rúgta, bűntársa pedig egy kezére tekert láncfűrész lánccal ütötte közben mindenhol, ahol érte.

Amikor úgy érezték, hogy elég volt, a férfi ismét felment az emeletre és lefeküdt aludni, miközben a másik lefektette az áldozatukat egy földön lévő autóülésre és egy szőnyeggel betakarta. A férfi még aznap éjszaka belehalt a sérüléseibe, de ez csak három nappal később derült ki, amikor a testét letakaró mentőt hívott hozzá.

Az igazságügyi orvosszakértő megállapította, hogy halálának közvetlen oka traumás és vérzéses sokk volt.

A Komárom-Esztergom megyei ügyészség a két férfit különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolták meg. A Tatabányai Törvényszék bűnösnek mondta ki a bűntársakat, amiért életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte és 10 évre a közügyektől is eltiltotta őket. A két férfi legkorábban 25 év után bocsátható feltételesen szabadlábra. Ezen túl a bíró kötelezte a két gyilkost a több mint 7 millió forint bűnügyi költség megfizetésére is. Az ítélet nem jogerős, az ügyész ugyanis 3 napot tartott fenn a jognyilatkozat megtételére, a két férfi és védőik fellebbeztek ellene a Tatabányai Törvényszék közleménye alapján.