Erős lehűlés jön, havas esővel, hóval - eláruljuk, mikor!

időjárás, tél
Sopron, 2022. november 23. Egy látogató a behavazott Erdő háza látogatóközpont és vadasparkban a Soproni-hegység Muck magaslatán 2022. november 23-án. MTI/Filep István
Vágólapra másolva!
A Köpönyeg.hu előrejelzése: 
Vágólapra másolva!

Ma reggelig délen és keleten eshet még, majd egy átmeneti csapadékszünet után dél felől újabb esőzés kezdődik a délutáni óráktól.

Az Alpokalján estétől már havas eső, hó is lehet.

Főleg estétől erősödik meg az északnyugati szél. 4 és 10 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és sokfelé várható csapadék:

az esőt nyugat felől egyre nagyobb területen havas eső, havazás, majd hózápor váltja fel.

Semmit sem emelkedik, inkább csökken napközben a hőmérséklet, erős hidegbetörés várható viharossá fokozódó északnyugati széllel. Reggel 5, délután már csak 1 fok körül változik a hőmérséklet.

Hétfőn eleinte északkeleten még lehet havazás, hózápor, majd átmenetileg mindenhol csökken a felhőzet, kisüt a nap. Délután északon megnövekszik a felhőzet, és itt újra lehet hózápor, havazás.

Erős marad az északnyugati szél, néhol hófúvás is lehet. Fagypont körül alakul a hőmérséklet.

Egy látogató a behavazott Erdő háza látogatóközpont és vadasparkban a Soproni-hegység Muck magaslatán Forrás: MTI/Filep István

Kedden eleinte sok napsütésre, fagyos, tiszta időre van kilátás, majd délutántól délnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és az északnyugati tájakon kisebb havazás, hószállingózás is kialakul.

Több helyen igazi téli nap lehet egész napos faggyal.

Szerdán a fagyos reggelt követően eleinte változóan, majd erősen felhős lesz az ég, de estig még csapadék nem alakul ki.

-3 és +4 fok között alakul a maximum.