Megöltek egy holland férfit Szigetszentmártonban

sajtótájékoztató, rendőrség, rendőrség sajtótájékoztató, Teve utca
Vágólapra másolva!
Egy szigetszentmártoni férfi négy évvel ezelőtt összeveszett a holland üzlettársával, akit halálra vert egy betonvassal és elásott. A férfi eltűnése csak évekkel később tűnt fel, mivel nem volt jó viszonyban a rokonaival, ezek után pedig felmerült annak a gyanúja, hogy meggyilkolták. A holttestet végül egy tetemkereső kutya találta meg gyilkosa udvarában. Az üggyel kapcsolatban Latorovszky Gábor r. alezredes tartott sajtótájékoztatót.
Vágólapra másolva!

Egy Pest megyei nyomozó idén május 13-án kapott fülest arról, hogy egy férfi még 2018-ban az otthona udvarán halálra verte holland üzlettársát. A rendőrök úgynevezetett "előzménykutatást" végeztek, amelyből kiderült, hogy

egy holland ember 2020-ban bejelentést tett, hogy nem tudja felvenni a kapcsolatot a rokonával, akiről úgy tudta, hogy Magyaroszágra költözött.

Latorovszky Gábor r. alezredes a május 27-i sajtótájékoztatón beszélt az ügy nyomozásáról Fotó: Koncz Márton - Origo

Ezeket az információkat felhasználva kezdték meg a nyomozást. Kiderült, hogy a holland férfinek évek óta barátja volt a szigetszentmártoni gyilkos. Közös cégük is volt itthon és Németországban is. Aztán az is, hogy a külföldit évek óta nem látta senki. Ez nem volt gyanús, mert nem volt beszélő viszonyban a rokonaival, ahogy a volt feleségével sem.

A rendőrök próbálták a bankkártya adataiból és más információkból rájönni, hogy a férfi hol élhet, de ezekből nem derült ki semmi, ami erősítette a gyilkosság gyanúját.

Május 25-én, egy családi viszály miatt tett bejelentést használták ki a rendőrök arra, hogy kihallgassák a 68 éves barátját. A házat és az udvart is átkutatták, amihez segítséget kértek a Pest Megyei Kutató-Mentő szolgálattól.

a holttestet megtaláló kutya és részt vett a mai sajtótájékoztatón Fotó: Koncz Márton - Origo

A tetemkereső kutya jelzése egyértelmű volt az udvaron.

3 óra ásás után, 1 méter mélyről előkerült egy emberi koponya, aztán az egész holttestet megtalálták.

Ezzel párhuzamosan zajlott a férfi kihallgatása. A gyilkos bevallotta, hogy anyagi okok miatt veszekedtek, majd össze is verekedtek, amikor a munkatársa leesett a lépcsőn.

A magyar férfi utána ment, és egy betonvassal halálra verte, majd egy talicskába tette a holttestet és a kert végébe tolta, ahol megtalálta a kutya.

A rendőrök emberölés miatt indítottak eljárást ellene. Javasolták a letartóztatását, amit a bíróság ma elrendelt.