Összevérezte magát és eljátszotta, hogy halott a texasi mészárlás egyik túlélője

Iskolai lövöldözés, Texas, iskola,  Uvalde, Robb Általános iskola, 
   Texas, iskola, 
 een gunman kills 15 at Texas elementary school school crime shooting TOPSHOTS Horizontal
An officer walks outside of Robb Elementary School in Uvalde, Texas, on May 24, 2022. - An 18-year-old gunman killed 14 children and a teacher at an elementary school in Texas on Tuesday, according to the state's governor, in the nation's deadliest school shooting in years. (Photo by allison dinner / AFP)
Vágólapra másolva!
A 11 éves Miah Cerrillo volt az uvalde-i Robb Általános Iskolában történt mészárlás egyik szerencsés túlélője. Szülei most megtörték a csendet és elmesélték, hogy mi történt - írta meg a SkyNews. 
Vágólapra másolva!

Pokoli megpróbáltatásokat élt át az a negyedik osztályos lány, akinek édesapja könnyek között mesélt gyereke hősiességéről.

A merénylő a gyerek szeme láttára lőtte agyon Eva Mireles tanárnőt, aki a halála pillanatában éppen telefonált. A kezéből kiesett készüléket Miah Cerrillo megszerezte és azonnal a rendőrséget hívta.

Ezután a túlélés érdekében

egy már sebesült osztálytársára feküdt, akinek a vérét is magára kente, így mindketten halottnak tűntek.

Ezzel a hirtelen jött ötlettel sikerült életben maradnia amíg a rendőrség sikeresen bejutott az épületbe és ártalmatlanította a tömeggyilkost.

A tetőtől talpig véres lányt egy másik társával együtt a rendőrök kísérték az iskola előtt várakozó szüleihez. A lányt kórházba szállították, mert megsérült a golyórepeszektől, és a haja is megégett.

A Robb Általános Iskola Uvalde-ban Forrás: AFP/Allison Dinner

Miah Cerrillo elmondta, hogy az osztálytársa,

amikor ráfeküdt még lélegzett, viszont a rendőrök túl későn érkeztek, és így őt már nem tudták megmenteni.

Néhány szülőt le kellett fogni, ugyanis maguk akartak bemenni az iskolába, hogy intézkedjenek - szerintük ugyanis a rendőrök túl lassan reagáltak az eseményekre.