Akasztással vallattak egy elrabolt embert Pest megyében

rendőrautó, rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség súlyosabb büntetés kiszabását indítványozta abban az ügyben, amelyben hárman elraboltak, megfenyegettek és bántottak egy embert.
Vágólapra másolva!

A három támadó lakóhelyükön, egy Pest megyei faluban autózott 2018 karácsonyának estéjén. Amikor meglátták az áldozatot az utcán, megálltak, és az autóba kényszerítették, mert azt feltételezték, hogy meg tudja nevezni azt, aki a 29 éves férfitől szerszámokat lopott. Először csak szavakkal fenyegették, majd meg is ütötték. Azt mondták neki, megölik, ha nem válaszol a kérdésre. Mivel a megtámadott ember válaszát nem fogadták el,

a 29 éves férfi otthonának kazánházába hurcolták, ahol egy kötélből hurkot dobtak a nyakába, és a 3 méter magasan lévő gerendára akasztást imitálva, 1-1 percre fel-felhúzták. Az áldozat fulladásrohamokat kapott.

Eközben a 29 éves férfi egy bozótvágó késsel is megfenyegette. Közölte vele, hogy levágja az egyik lábát, ha nem nevezi meg a tolvajt, majd egy lapátnyéllel eltörte a jobb lábszárát, a bokáját és a térdkalácsát. Mivel vallatás közben az áldozat félelmében megnevezett egy falubelit, levágták a kötélről. A bandavezér közölte vele, megölik őt és a rokonait is, ha elmegy a rendőrségre. A kínvallatás után autóba ültették és a lakása közelébe vitték, ahol magára hagyták. Az áldozat kúszva jutott haza, ahol segítséget hívott magának.

Illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

2019 tavaszán a 29 éves férfi megtudta, hogy áldozatuk elrablása miatt eljárás indult. Tanúk jelenlétében megfenyegette a férfit, hogy vonja vissza a feljelentését, különben elteszi láb alól. Nem tette meg.

A Pest Megyei Főügyészség tavaly tavasszal vádat emelt a két felnőttből és egy fiatalkorúból álló csoport ellen emberrablás, életveszélyt okozó testi sértés kísérlete és más bűncselekmény miatt.

A Budapest Környéki Törvényszék az eljárás alatt ismeretlen helyen lévő 29 éves férfit csak társtettesként elkövetett személyi szabadság megsértésében és más bűncselekményben mondta ki bűnösnek, és mint különös visszaesőt 7 év szabadságvesztésre és 7 év közügyektől eltiltásra ítélte. A bíróság a két másik támadót is társtettesként elkövetett személyi szabadság megsértésében, illetve testi sértésben mondta ki bűnösnek. A felnőttet 4 év börtönbüntetésre és 4 év közügyektől eltiltásra, a fiatalt pedig 2 év és 6 hónap fiatalkorúak börtönére és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet ellen az ügyész mindhárom támadó terhére, eltérő jogi minősítés, különösen súlyos hátrányt okozó emberrablásnak, illetve további bűnösség megállapításáért, és hosszabb tartamú szabadságvesztés büntetés és mellékbüntetés kiszabásáért fellebbezett. A három támadó ügyvédei felmentésért és enyhébb ítéletért adtak be fellebbezést. A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a napokban előterjesztett indítványával fenntartotta az ügyészi fellebbezést. Az ítélet kihirdetése után megtalálták a megszökött bandavezért, akit azóta letartóztattak.