A rettegett orosz hadihajó hiperszonikus rakétákkal indult el az Egyesült Államok felé

Massive attack on ISIS infrastructure in Syria ship Russia missile fleet Kalibr Caspian Sea SQUARE FORMAT
Kalibr cirkálórakéták indulnak meg szír terrorista célpontok ellen Aleppo, Rakka és Idlib tartományba
Vágólapra másolva!
A hivatalos tájékoztatás szerint az Admiral Gorskov fregatt tesztelte csapásmérő képességét az Atlanti-óceánon - írja a Mandiner.
Vágólapra másolva!

Az orosz védelmi tárca tájékoztatása szerint a hadihajó az Atlanti-óceán nyugati részén egy számítógépes szimulációt hajtott végre hiperszonikus Cirkon rakétákkal.

Kalibr cirkálórakéták indulnak meg szír terrorista célpontok ellen Aleppo, Rakka és Idlib tartományban (illusztráció) Forrás: Origo

Az orosz hadsereg legmodernebb fegyverének számító rakéták akár 900 kilométert is meg tudnak tenni, miközben a hangsebesség többszörösével haladnak.

Vlagyimir Putyin korábban arról beszélt, hogy a Cikronok akár az Egyesült Államok rakétavédelmét is át tudják törni. Dmitrij Medvegyev volt orosz elnök figyelmeztette a nyugati országokat, hogy a hiperszonikus rakéták hamarosan a NATO-partok közelében lehetnek. A Cikronokkal megrakott Admiral Gorskov jelenleg Dél-Afrika felé tart, hogy ott csatlakozzon a februári kínai-orosz-dél-afrikai összefogáson alapuló hadgyakorlathoz.

Megjegyzik, bár a hajó a terv szerint először a szíriai Tartuszba ment volna, egyszer csak váratlanul az Egyesült Államok irányába fordult. Jelenleg 1200 tengeri mérföldre van az amerikai partoktól.