Putyin szövetségesének drámai üzenete Brüsszelnek

MEDVEGYEV, Dmitrij
Dmitrij Medvegyev, Oroszország miniszterelnöke
Vágólapra másolva!
„Újabb őrült ötletnek" nevezte Dmitrij Medvegyev, az orosz védelmi tanács alelnöke azt, hogy az Európai Unió – mint írja – a NATO égisze alatt „békefenntartókat" küldene Ukrajnába. Szerinte a NATO-tagországok ellátják a kijevi rezsimet fegyverekkel, tankokkal és egyéb katonai felszerelésekkel, „naponta küldik gyilkos kiképzőiket és véres zsoldosaikat".
Vágólapra másolva!

Telegram-bejegyzésében Medvegyev azt írja: a „A NATO-s srácok" magukon kívül mindenkit „egy rakás kib*sz*tt idiótának néznek", miközben „cinikusan vigyorogva felajánlják 'békefenntartói' szolgálataikat.

Az egykori orosz elnök szerint tudható, hogy végződik ez, ami „Korea, Vietnám, Jugoszlávia, Irak, Afganisztán és számos afrikai ország tragédiája" is volt.

Mint írja,

egyértelmű, hogy „az úgynevezett NATO-békefenntartók" az ukránok oldalán belépnek a konfliktusba, „hogy elszabaduljon az a harmadik világháború, amitől szavaik szerint annyira félnek."


Az ilyen „békefenntartók" – folytatta – báránybőrbe bújt farkasok, amelyek jogos célpontot jelentenek az orosz fegyveres erők számára.

– zárta bejegyzését Dmitrij Medvegyev.