Oroszország megfenyegette az egyik európai uniós országot

landscape HORIZONTAL 2970803 11/08/2016 Russian presidential spokesman Dmitry Peskov during Russian President Vladimir Putin's meeting with Premier of the State Council of the People's Republic of China Li Keqiang at the Moscow Kremlin, November 8, 2016.
Dmitrij Peszkov
Vágólapra másolva!
Franciaország aligha sorolható azon országok közé, amelyek semlegesek maradnak az ukrajnai helyzetet illetően - mondta Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője június 3-án, amikor azokra a nyugati médiajelentésekre reagált, amelyek szerint Emmanuel Macron francia államfő azt javasolta, hogy Párizsban rendezzenek békekonferenciát Ukrajnával kapcsolatosan.
Vágólapra másolva!

Az orosz elnöki szóvivő megjegyezte, Franciaország aktív résztvevője az ukrán konfliktusnak.

"Franciaországot aligha lehet olyan semleges országnak minősíteni, amely azt állíthatja magáról, hogy közvetítő, mint mondjuk Brazília, Kína, az afrikai országok vagy a Vatikán. Franciaország ezt nem teheti meg, mert de facto

- mondta Peszkov a "Moszkva. Kreml. Putyin" című műsorban. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy az oroszok megfenyegették a franciákat, mivel szerintük Franciaország aktív részese az ukrán háborúnak.

Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő Forrás: AFP/Sputnik/Sergey Guneev

Mint az elnöki szóvivő megjegyezte, az ukrajnai konfliktus mostanra valóban kiszélesedett, mivel a kollektív Nyugat közös háborúba kezdett Oroszország ellen. És ilyen esetben hiábavaló a konfliktust a nyugati országok által kezelni. Ami Franciaország álláspontját illeti, még kell várnunk némi pontosítást magától a francia vezetőtől.

"Putyin elnök nyitott volt, van és lesz minden kapcsolatfelvételre annak érdekében, hogy feladataink megoldását a különleges katonai művelettől eltérő eszközökkel érjük el. De ugyanezek

- tette hozzá Peszkov.