Jakab Péter nemi erőszakkal vádolt barátja segítségével akar puccsot elkövetni

Jóbarátok: Jakab Péter és mellette Földi István, akit eszközként használna a hatalom visszaszerzésére
Vágólapra másolva!
Jakab Péter az elmúlt hónapok során teljesen lenullázta a pártját, belevezette egy hatalmas választási vereségbe, elvesztette gyakorlatilag az összes szavazóját, majd kiderült, megpróbált eltussolni egy erőszakolási botrányt. Végül megbukott, most azonban minden eddiginél elképesztőbb botrányt kavart: a Jobbik elnökválasztási kampányában azt a Földi Istvánt támogatja, aki egy disznóölésen megpróbálta megerőszakolni a párt akkori alelnökének élettársát. Nyilvánvaló: Jakab egy nemi erőszakot megkísérlő barátját használja strómannak, az ő hátán akar visszakerülni a párt élére.
Vágólapra másolva!

Egy puccs előkészületei zajlanak jelenleg a Jobbikban. Mint a kiszivárgott jobbikos dokumentumokból és levelezésekből kiderül, Jakab Péter vissza akar térni a párt élére, és ennek érdekében barátja és strómanja, a Jobbik erőszakolási botrányának főszereplője, Földi István közreműködését veszi igénybe.

Miközben a puccs készül a pártelnöki tisztséget ideiglenesen betöltő Potocskáné Kőrösi Anita és a hozzá csatlakozott Jakab-ellenes „lázadók" ellen, Jakab Péter és élettársa, a vele együtt bukott kabinetfőnök, Molnár Enikő azt a látszatot keltik, mintha pihenéssel töltenék az idejüket. Molnár Enikő egy „iskoláslány-posztban" tett úgy, mintha éppen nyári szabadságon lenne.

Forrás: Origo

A belső jobbikos körök által kiszivárogtatott információk szerint

a Jobbik július 2-ai elnökjelölő kongresszusára bejelentkezett jelöltnek Földi István is, a Jobbik szexbotrányának főszereplője és egyben gyanúsítottja.

Az általa létrehozott közel száz ál-Jobbik-alapszervezet egyszer már eldöntötte az elnökválasztást: méghozzá éppen Jakab Péter legutóbbi, több mint 70 százalékos „győzelmekor". Jakab tehát Földinek köszönheti akkori győzelmét. Végül azon buktak el, hogy már azok az elnökségi tagok sem támogatták őket, akiket ők maguk választottak ki.

Jakab másik szövetségese a puccsban az a Bíró László, aki antiszemita mocskolódásai és az ellene indult NAV-vizsgálat miatt lett ismert. Látszólag eltűnt a politikai színtérről, a valóság azonban az, hogy ő a borsodi Jobbik-szervezetek vezére és így az egyik legfontosabb ember a pártban.

A puccs kitervelői arra számítanak, hogy a Földi-féle ál-alapszervezetek és a Bíró László-féle borsodiak eltüntethetik az első vonalból Potocskáné Kőrösi Anitát és a vele egyetértésben, Jakabék ellen dolgozó jobbikosokat. Az ő elnökjelöltjük, Ander Balázs a Jobbikot belülről ismerők szerint kevébé karakteres figura, mint az a Gyöngyösi Márton, akinek váratlan bejelentkezése az elnöki posztra a Jakab-ellenes vonal megosztását szolgálja.

A megosztottság győztese pedig Földi István lehet, akihez csapódva, győzelme esetén Jakab és Molnár visszatérhet a nemrég elveszített hatalomba.

Ezt a „haditervet" erősíti meg az is, hogy Földi István – a látaszatelnöki pozícióra törő botrányos figura – egy képet posztolt a következő szöveg kíséretében: „Bár Jakab Péter lemondott, kiemelten fontosnak tartom, hogy a párt új elnöke képes legyen hatékonyan együtt dolgozni a párt frakcióvezetőjével, vagyis Péterrel. Mi ketten valóban bajtársak vagyunk. Szövetségben vele és veletek kell, hogy vezessük a néppárti Jobbikot. Közösen."

A „visszatéréséig" hátralévő időszakot Jakab a parlamenti mandátumán keresztül járó forrásokat felhasználva tervezi átvészelni, ezért is ragaszkodik frakcióvezetői székhez, amit Földi sem mulasztott el megemlíteni fenti posztjában. Ezzel megmaradhat számára a pénz, a kocsi és a hozzá hű alkalmazottak – akiket persze nem ő fizet.

Vagyis továbbra is ő osztaná a pénzt a pártban, a frakcióvezetőknek járó állami forrásokat törvénytelen módon elvesztett hatalma visszaszerzésére használná.

(Érdemes felidézni, hogy Hadházy Ákosnak is intenzíven hiányozni kezdett az elmúlt időszakban a pénz, a benzinkártya és más juttatások, amiket az előző parlamenti ciklusban munka nélkül felvett...)

Így kötött szövetséget tehát

a bukott pártelnök, Jakab Péter; szeretője, a „mamuszosként" ismertté vált egykori BKV-ellenőr, Molnár Enikő és az a Földi István, akihez a magyar politikatörténet első nemi erőszakkal összefüggésbe hozható botránya kapcsolódik.

Molnár Enikő, Jakab Péter szeretője és ex-kabinetfőnöke, az egykori BKV-ellenőr, akit sokan csak „mamuszosként” emlegetnek kedvenc viselete miatt Forrás: Metropol

Mint emlékezetes, a Jobbik vezetői, köztük Jakab Péter hónapokig elhallgatták, hogy a párt egyik tavaly decemberi rendezvényén meg akarták erőszakolni Szilágyi György egykori alelnök élettársát. A gyanúsított az ügyben Földi István.

Ezzel még nem ért véget történet:

a szexuálisan molesztált fiatal nőt, mint utóbb kiderült, többször megfenyegették

– fizikai erőszakkal is –, ha a decemberben történtekkel kapcsolatban bárkinek bármit elmondana.

Jakab Péter 2020 januárjában került a Jobbik élére, és hamar Gyurcsány Ferenc egyik fő szövetségesévé vált. Jakab egyszemélyben – Molnár Enikő közreműködésével – irányította a pártot, ahonnan egyenes út vezetett a párt gigantikus választási vereségéhez.