Hatalmas migránscsoport próbált betörni éjjel Magyarországra

163 migráns állítottak meg rendőrök és polgárőrök Csongrád-Csanád megyében 2022. június 26-ának hajnalán
Vágólapra másolva!
A magyar rendőrök cseh és osztrák kollégáikkal, valamint a polgárőrökkel együtt több csoportban 163 migránst tartóztattak föl Csongrád-Csanád megyében, és elfogtak egy embercsempészt is vasárnapra virradó éjszaka.
Vágólapra másolva!

A Tiszasziget, Mórahalom, Ásotthalom és Szeged-Gyálarét külterületén feltartóztatott csoportok tagjai az ellenőrzésük során magukat szírnek, pakisztáninak, afgánnak, tunéziainak, vagy indiainak vallották, de ezt papírokkal nem tudták igazolni. Ahogy azt sem, hogy jogosan tartózkodnának Magyarországon, így visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzához.

Forrás: Police.hu

Rendőrök és polgárőrök hajnali 4 után Pusztamérges külterületén állítottak meg egy lengyel autót, hogy ellenőrizzék. Egy ukrán férfi ült a volán mögött. Amikor átvizsgálták az autót, tíz migránst találtak, akik magukat pakisztáni, indiai és afgán állampolgárnak vallották. A 23 éves ukrán férfit a kapitányságra vitték, ahol embercsempészés megalapozott gyanúja miatt indult ellene eljárás. Ezekkel a migránsokkal is hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.