Mosdókban bújtatta el a diákokat a hős tanárnő a texasi mészárlás során

Iskolai lövöldözés, Texas, iskola, Uvalde, Robb Általános iskola,
Uvalde, 2022. május 25. Rendőrnyomozók dolgoznak a texasi Uvalde város Robb Általános Iskolájánál, amelyben egy tizenéves tüzet nyitott 2022. május 24-én. A 18 éves Salvador Ramosként azonosított támadó legkevesebb tizennégy diákot és egy tanárt lőtt agyon. MTI/EPA/Aaron M. Sprecher
Vágólapra másolva!
Egy texasi általános iskolában 19 gyereket és 2 felnőttet agyonlőtt egy 18 éves fegyveres támadó kedden. A támadó a helyszínen meghalt, a rendőrök lőtték le. Egy uvaldei édesanya mondta el, mi történt az iskolában a lövöldözés során.
Vágólapra másolva!

Az édesanya nővére az iskolában tanít. Mint mondta, amint meghallották a lövéseket, a tanárnő a mosdókban bújtatta el a diákjait.

– mondta Patricia Chapa a Fox Newsnak.

Rendőrnyomozók dolgoznak a texasi Uvalde város Robb Általános Iskolájánál, amelyben egy tizenéves tüzet nyitott 2022. május 24-én Forrás: MTI/EPA/Aaron M. Sprecher

A gyilkos, Salvador Ramos kedden kezdett lövöldözni a Texas állambeli Uvalde városában lévő Robb Általános Iskolában.

A 18 éves támadó 19 gyereket és 2 felnőttet lőtt agyon.

Chapa azt mondta, a két meggyilkolt tanár korábban tanította a legkisebb fiát. Elmondta, hogy amikor meghallotta a szirénákat, azonnal az iskolához sietett. A nő bátyja rendőr, aznap szolgálatban volt, ő is a helyszínre ment. „Borzalmasnak írta le helyzetet" – mondta a nő.

A nő azt mondta, a 11 éves fiát, Isaiah-t sokkolták a történtek, aludni is alig tud: „Az áldozatok az ő tanárai voltak, néhány gyereket is ismert".