Itt a leleplezés: hazudott a dollárbaloldal, amerikai milliárdosoktól kapták a pénzt

Korányi Dávid, Bajnai Gordon,  FOTÓ FOTÓTÉMA épületfotó SZEMÉLY Közéleti személyiség foglalkozása politikus miniszterelnök tanácsadó államtitkár
Washington, 2009. december 4. Bajnai Gordon miniszterelnök Korányi Dávid kül- és biztonságpolitikai szakállamtitkárral (j) áll a Capitolium előtt sajtótájékoztatója után washingtoni látogatása második napján, 2009. december 3-án. MTI Fotó: Beliczay László
Vágólapra másolva!
Leleplező videót tett közzé a Facebookon Rákay Philip, amelyben egyértelműen bizonyítja, hogy a dollárbaloldalhoz nem amerikai magyar kisadományozóktól érkezett hárommilliárd forint, hanem az összeg összesen 11 forrásból érkezett. Cikkünk frissül!
Vágólapra másolva!

Azt mondták, hogy az amerikai dollárok nem kampányra, hanem kultúraváltásra érkeztek. DE HAZUDTAK!

Azt mondták, hogy csak magyar útlevéllel lehetett adakozni. DE HAZUDTAK!

Azt mondták, hogy mikroadományozók ezrei dobták össze a pénzt. DE HAZUDTAK!

- írta Rákay Philip.

Rákay a videóban elmondja, hogy Korányi Dávid nem csupán Karácsony Gergely jól fizetett tanácsadója a városházán, hanem ő annak az amerikai szervezetnek, az Action for Democracynak a vezetője, aki a dollárok folyósítását intézte a baloldali kampányba.

Amikor kitört a baloldal botránya, Korányiék azonnal minden bizonyítékot töröltek az internetről. Egyik napról a másikra teljesen kicserélték a honlapjukat is.

Rákay Philip szerint azonban az internet nem felejt...Rákay a videóban bemutat egy programot, amely kvázi egy digitális levéltár, ez az Internet Archive. Hozzáteszi: azt csinálja a program, hogy adott időközönként megnéz egy honlapot, és mindent lement, amit csak ott talál. Korányiék honlapja ez alapján látszódik a videóban, hogy teljesen máshogyan nézett ki korábban. A honlap akkori formájában a honlapon az szerepelt, hogy "Magyarország egy csatatérállam". Rákay szerint nyugtalanító, hogy valaki ezt mondja a saját hazájára.

A hazugság mindig kiderül

Rákay a videóban ugyanakkor emlékeztet rá, hogy a baloldal korábban azt hazudta, hogy mikroadományozók ezrei dobták nekik össze a befolyt kampánypénzeket. Rákay leszögezi:

Rákay szerint három hazugságot is cáfol ez a felület:

1. Azt mondták, hogy az amerikai dollárok nem kampányra, hanem kultúraváltásra érkeztek. Korányi Dávid a botrány óta ugyan nem elérhető, de küldött egy nyilatkozatot, amelyben ez áll:

Rákay szerint ez azért hazugság, mert a saját felületükön is azt írják, hogy "a legkritikusabb választás előtt állunk, amit a világ valaha látott. A demokrácia sorsa ezen a VÁLASZTÁSON, és az Orbán-féle diktátorok megállításán múlik. Ezért harcol az Action for Democracy. Adakozol erre a célra?"

Rákay szerint ez egy direkt választási kampány, és ez volt az első hazugság.

2. Azt mondták, hogy csak magyar útlevéllel lehetett adakozni. Korábban Márki-Zay Péter azt mondta:

Rákay a videóban megmutatja, hogy

a felületen nincs útlevélszám mező, tehát a felület semmi ilyet nem ellenőrzött, és bárhonnan, bármelyik országból lehetett adakozni, semmi ellenőrzés, semmi korlátozás nem található.

Ez volt a második felháborító hazugság.

3. Azt mondták, hogy mikroadományozók ezrei dobták össze a pénzt. Rákay Korányi Dávid nyilatkozatát idézi:

Korábban Márki-Zay azt mondta:

Rákay szerint ezzel csak az a gond, hogy

az adománygyűjtő felületükön bekapcsolva hagyták az adományszámlálót. E szerint 11-en adtak adományt. Nem tízezrek, hanem összesen 11-en.

Rákay leszögezte, hogy évek óta a mikroadományokra hivatkozik a baloldal, amiről lehetett tudni, hogy hazugság, de most saját magukat buktatták le. Hozzátette:

Emlékeztetett: eddig 3 milliárd 14 millió 643 717 forintnyi dollárról tudunk, amit az Action for Democracy küldött. Ha ezt elosztjuk 11-gyel, akkor az 247 millió forint.

Rákay feltette a kérdést: