A Microsoft Edge is búcsúzik a régi Windowsoktól

microsoft edge
Az aktuális Microsoft Edge 108 utódja lesz az utolsó Windows 7 és Windows 8.1 rendszereken futó változat a böngészőből
Vágólapra másolva!
Hamarosan a Firefox maradhat az utolsó támogatott böngésző rajtuk.
Vágólapra másolva!

Nagyon úgy tűnik, hogy a Windows 7 és a Windows 8.1 jövő januárban megszűnő támogatásával párhuzamosan a modern böngészők java is elbúcsúzik az operációs rendszerektől. A Google a héten megkezdte az érintett felhasználóinak értesítését, hogy nagyon hamarosan legalább Windows 10-re lesz szükségük a Chrome naprakész változatának futtatásához.

Az aktuális Microsoft Edge 108 utódja lesz az utolsó Windows 7 és Windows 8.1 rendszereken futó változat a böngészőből Forrás: Origo

Most a Microsoft is erre az útra lépett, az Edge 110 már nem lesz hajlandó elindulni a Windows 7 és Windows 8.1 rendszereken. A böngésző aktuális főverziója a napokban megjelent 108-as, azaz két hónapon belül már maga a Microsoft sem lesz hajlandó naprakész böngészőt biztosítani a kiöregedett operációs rendszereihez.

Jelen pillanatban úgy tűnik, hogy körülbelül 2023 februárjától a Firefox lehet az egyetlen olyan böngésző, amely még támogathatja az érintett operációs rendszereket, bár Mozilla egyelőre nem alakított ki végleges álláspontot az ügyben, így még ez sem vehető tökéletesen biztosra.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!