Drasztikus változás jön az időjárásban

Havazás, Normafa, 2023. Január. 30., Hó, Budapest, Buda,
Vágólapra másolva!
A Köpönyeg.hu előrejelzése:
Vágólapra másolva!

Péntek
Nyugat, északnyugat felől beborul az ég, és egyre többfelé várható kiadós csapadék: eleinte havazás, majd havas eső, azonban az Északi-középhegység térségében és északkeleten végig havazhat. Az északnyugatira forduló szél egyre jobban megerősödik. Reggel 2, délután 6 fok körül alakul a hőmérséklet.

Szombat
Északkelet felől csökken a felhőzet, de délelőtt még elszórtan lehet zápor, délután már hózápor. Viharossá fokozódik az északnyugati, északi szél. +5, +6 fok körüli értékeket mérhetünk.

Vasárnap
Változóan felhős időre számíthatunk, az ország nagy részén többórás napsütéssel. A Nyugat-Dunántúlon ugyanakkor beborul az ég, és havazás kezdődik. Megkezdődik a lehűlés: reggel már országos fagy lesz, délután csak +3 fok körül alakul a hőmérséklet.

Hétfő
Nyugaton még lehetnek borongós részek további hózáporokkal. Máshol sok napsütés várható fátyolfelhőkkel. Nagy területen lesz erős az északnyugati szél. Reggel -6, délután mindössze 0 fok valószínű.

Kedd
Napos, fagyos időre van kilátás. A néha megnövekvő felhőzetből elszórtan lehet hózápor. Reggel -11 és -5, délután -3 és +2 fok valószínű.