Megtudtuk, hogy mi vezetett a tengelici tragédiához

Tengelic, gyilkosság, fiatal nő szúrt sérülés, halál, Tolna Vármegye,
Vágólapra másolva!
Ma hajnalban brutális gyilkosság történt Tengelic-Szőlőhegy egy kis utcájában. A rendőrség néhány óra alatt elfogta a gyilkost, aki a saját unokatestvérével végzett. Az Origónak a gyilkossággal gyanúsított férfi unokatestvére megrázó részletességgel beszélt a brutális gyilkosságról, és arról, hogy mi vezetett a tragédiához. Ő maga arra ébredt, ahogy a férfi az ágyában fekvő fiatal lányt egy késsel véresre szurkálja. A gyilkos férfi anyja azt mondta a fiáról: éjjel három órakor bekattant az agya és nem lehetett leállítani.
Vágólapra másolva!

Hajnali két óra körül egy fiatal, iskolás lány arra ébredt, hogy sikoltozást hall a házban, ahol rajta kívül a nagymamája és az unokatestvérei élnek. Azonnal odarohant, hogy megnézze, hogy mi történt, közben hívta az édesanyját, majd a segélyhívót, mert meglátta, hogy nagy a baj, ugyanis unokatestvére, Balázs, megtámadta a nem olyan régen hozzájuk költözött rokonukat, Adrit.

Közben a lány nagymamája is felébredt és odarohant a támadóhoz és kikapta a kezéből a véres kést.

A 29 éves férfi ekkor magára kapta a nagymama pulóverét és elrohant.

– mesélte a lány.

A gyilkosság ebben a házban történt Fotó: Major Kata - Origo

A lány azt is elmondta, hogy nem érte őket váratlanul a tragédia, mivel

nem először voltak problémák Balázzsal, aki skizofréniában szenved, de nem szedi a gyógyszereit és korábban drogozott is.

Balázs úgy gondolta, hogy nem beteg, ezért nem járt az orvosához és ezért nem szedte a gyógyszereit. A férfi többször megtámadta már a lány édesanyját is és saját magában is kárt tett már.

Pontosan a családtagok sem tudják, hogy mi történt, de mivel az áldozat ágyneműje is véres volt, arra gondolnak, hogy Balázs álmában támadt rá a lányra.

Adri nem rég óta lakott a családdal, korábban Cegléden élt, ahonnan azonban a betegsége – a lány szintén skizofrén volt - miatt el kellett jönnie, ekkor vette át a gyámságát a nagymama.

– mondta az unokatestvér.

A házat kamera is őrizte Fotó: Major Kata - Origo

Az utcában élők jól ismerték a családot, mivel elmondásuk szerint állandóan probléma volt a férfival, akit a helyiek csak Baluként ismertek. Számtalan probléma volt a férfival, aki folyton vitatkozott a szomszédokkal és a vele együtt élőkkel, többször a mentősöknek is ki kellett jönniük, úgy összevert másokat.

– mesélte az egyik szomszéd.

A gyilkosság helyszíne Fotó: Major Kata - Origo

Az Origo azt is megtudta, hogy a

szomszédok szerint nem csak a férfi bánt kegyetlenül a fiatal nővel, hanem a nagymama is.

Elmondásuk szerint mindent vele csináltattak, dolgoztatták és rendszeresen megverték. Eleve azért fogadták be, mert arra a pénzre pályáztak, amit a betegsége miatt kaptak utána.

– mesélte az egyik szomszéd.

A rendőrség kora délutánig a helyszínen volt Fotó: Major Kata - Origo

A faluban a gyilkosság miatt azonnal elindultak a találgatások és a pletykák, Balázs édesanyja a helyi boltosnak mondta el, hogy otthonba szerették volna elhelyezni a férfit, de ez egy hosszú folyamat és nem sikerült nekik időben. Szerinte sem ő, sem a nagymama nem tehet arról, ami történt.

– mondta a megtört anya.