Egy szupermilliárdos vásárolta meg a Korda-villát

Korda György és Balázs Klári villája
Vágólapra másolva!
Másfél év után sikerült eladnia Korda Györgynek és Balázs Klárinak a II. kerületi Korda-villát. Az ingatlant egy orosz származású, de Magyarországon élő milliárdos üzletember egyik cége vásárolta meg.
Vágólapra másolva!

Ahogy arról beszámoltunk, a Korda-Balázs házaspár beköltözött az új otthonába, egy társasház teraszos tetőlakásába, miután sikerült eladniuk korábbi ikonikus otthonukat, a Korda-villát.

Az ingatlant korábban 780 millió forintért árulták, s úgy tűnt, egy vállalkozás meg is veszi, majd luxuslakásokat alakít ki a hotelként működő villából.

A munkálatokat megkezdték, felállványozták az épületet, ám az adás-vétel végül nem valósult meg,

miután a cég nem fizetett, Kordáék pedig visszaléptek. Arról viszont nem tettek le, hogy eladják az 1500 négyzetméteres, 22 szobás ingatlant - ami mostanra gazdát cserélt.

Korda György és Balázs Klári villája Forrás: Ingatlan.com

Az internetről szabadon lekérhető tulajdoni lap adatai szerint a Korda-villának új tulajdonosa van, a Gorod Pro Kft. Az ingatlanok adásvételével foglalkozó vállalkozás ügyvezetője az a Timur Rahimkulov, aki 2022-ben a Forbes listája szerint

a 11. leggazdagabb az országban:

a vagyonát 172,8 milliárd forintra becsülik. Az orosz–magyar kettős állampolgárságú üzletember méltó követője édesapjának, a korábban szintén Magyarországon élő, a nemzetközi üzleti életben elismert Megdet Rahimkulovnak.

Azt nem tudni, mennyiért kelt el a villa, ám Balogh László ingatlanszakértő szerint az ingatlan értéke nagyjából egymilliárd forintra becsülhető.

– Budapest egyik legimpozánsabb környékén helyezkedik el az ingatlan, ráadásul hatalmas, és már alapból külön lakrészekre van bontva. Nagyon jó befektetés, hiszen manapság a lakások igen kelendőek, megvétel és albérlet céljából is hatalmas irántuk a kereslet – fogalmazott a Blikknek a szakember.