Vita lezárva: kiderült, hozzáért-e Ronaldo a gól előtt a labdához

Portugal v Uruguay: FIFA World Cup 2022 FIFA World Cup,game,Match,photography,Qatar,Soccer,sports Horizontal
LUSAIL CITY, QATAR - NOVEMBER 28: Cristiano Ronaldo (7) of Portugal celebrates his team's first goal during the FIFA World Cup Qatar 2022 Group H match between Portugal and Uruguay at Lusail Stadium on November 28, 2022 in Lusail City, Qatar. Salih Zeki Fazlioglu / Anadolu Agency (Photo by SALIH ZEKI FAZLIOGLU / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
Miközben a portugál szövetség arra készül, hogy megdönthetetlen bizonyítékot tárjon a FIFA elé, miszerint Cristiano Ronaldo belefejelt a labdába Bruno Fernandes beadását követően, az Adidas, a vb-labdák gyártója is reagált a történtekre.
Vágólapra másolva!

A hétfő esti Portugália-Uruguay meccsen Bruno Fernandes beadása után tett egy fejelő mozdulatot Cristiano Ronaldo a labda felé, de a lasíítások alapján nem ért bele a labdába, így a gólt korábbi manchesteri csapattársa neve mellé írták.

Ronaldo úgy ünnepelt, mintha beleért volna a labdába, és még a lefúfás után is a fejét mutogatta, hogy a labda bizony súrolta a haját. A portugál állítólag még kedvenc újságírójának, Piers Morgannek is írt egy üzenetet, miszerint beleért a labdába.

Cristiano Ronaldo gólöröme a fantomgólját követően Forrás: Anadolu Agency via AFP/2022 Anadolu Agency/Salih Zeki Fazlioglu

Délelőtt több olyan hír is megjelent, hogy a portugál szövetség hivatalosan is kérvényezni fogja, hogy Ronaldo neve mellé kerüljön a találat, mert bizonyítékokkal rendelkezik ennek alátámasztására - kérdés, mekkora presszió érkezett a játékostól, és vajon mit szólnak a társak, hogy valakinek ennyire nem mindegy, ki szerezte csapaton belül a győzelemhez és a továbbjutáshoz olyannyira fontos találatot.

Mindenesetre bekapcsolódott a vitába az Adidas is, ugyanis az ő labdájukkal fociznak Katarban. A sportszergyártó szerint egyértelmű, hogy Ronaldo nem ért bele a labdába, ugyanis az 500 Hz-es IMU-szenzor és a labdába épített chipnek köszönhető technológia ezt ki tudná mutatni, de az sem mutatott ki ilyesmit.

Ezzel talán a vitának vége, vagy az is lehet, hogy nem elég érzékeny a szenzor, hogy a hajszálak érintését is ki tudja mutatni.