Hazaárulással vádolják Zelenszkijt

Volodimir Zelenszkij
Vágólapra másolva!
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök korábbi tanácsadója elképesztő vádakkal ált elő, szerinte az ukrán elnököt hazaárulásért kellene elítélni - írja a Mandiner.
Vágólapra másolva!

Geo Lerosz ukrán parlamenti képviselő Telegramon számolt be arról, hogy egy ukrán bíróság szerint az országos nyomozóhivatalnak vizsgálatot kellene indítania azzal kapcsolatban, hogy Zelenszkij hazaárulást követett-e el.

A politikus szerint azért merül fel a hazaárulás gyanúja, mert Zelenszkij kulcsfontosságú pozíciókat ajánlhatott fel az orosz titkosszolgálat ügynökeinek az ukrán titkosszolgálaton belül.

Volt tanácsadója leplezte le Zelenszkijt Forrás: Ukrán Elnüki Iroda

Szerinte Zelenszkij mellett több más magas rangú tisztviselőt is ki kellene hallgatni, többek között Ivan Bakanovot, az ukrán titkosszolgálat korábbi vezetőjét.

– írta keddi Telegram bejegyzésében.

Lerosz 2019 és 2020 között Zelenszkij tanácsadójaként dolgozott, de 2020-ban megromlott a viszonya a kormánypárttal. 2020-ban korrupcióval vádolta az elnököt, 2021-re pedig már odáig éleződött kettejük között az ellentét, hogy Zelenszkijt nevezte az „ország legfőbb árulójának". A független képviselőt 2023 februárjában kizárták a parlamenti ülésekről a mostani ciklus, vagy a hadiállapot végéig, attól függ, melyik jön el hamarabb.