Itt a bejelentés: megvásárolnak egy hazai bankot

WORKING INDOORS plain background CLOSE-UP interior HANDSHAKE AGREEMENT human person ADULT senior citizen EUROPEAN female WOMAN male MAN work office worker executive executive manager client BUSINESSWOMAN BUSINESSMAN OFFICE Detachable Detached Plain backgr
vállalati felvásárlás kézfogás kézrázás Two people shaking hands. CHASSENET / BSIP
Vágólapra másolva!
A Cofidis SA megállapodást írt alá a napokban a BNPP PF Group magyarországi leányvállalatának megvásárlásáról, így a Magyar Cetelem Bank részvényei a Cofidis SA tulajdonába kerülnek - jelentette be a fogyasztási hitelszolgáltató szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményében.
Vágólapra másolva!

Kiemelték, hogy az ügylet jövő év első negyedévében léphet hatályba, amelynek feltétele a különböző hatósági engedélyek beszerzése.

Gilles Sauret, a Cofidis csoport igazgatótanácsának elnöke a közlemény szerint elmondta, hogy az akvizíció új lendületet ad a cégnek Magyarországon, ahol céljuk, hogy teljes körű fogyasztási hitelezővé váljanak. Emellett az ügylet lehetővé teszi a csoport számára, hogy megerősítse jelenlétét Közép-Európában - fűzte hozzá.

Illusztráció Forrás: BSIP/Chassenet

A Cofidis Csoport kilenc országban működik, több mint 40 éve foglalkozik fogyasztási hitelszolgáltatásokkal.

Az e-beszamolo.hu oldalon elérhető adatok szerint a Cofidis Magyarországi Fióktelepe tavaly 3,0 milliárd forint adózás előtti veszteséget szenvedett el, szemben az egy évvel korábbi 13 millió forintos nyereséggel. A nettó kamatbevétel 2022-ben 10,5 milliárd, 2021-ben 11,7 milliárd forint volt.

A Magyar Cetelem Bank Zrt. 1996 óta van jelen Magyarországon, és a Cofidishez hasonlóan lakossági fogyasztási hitelezéssel foglalkozik. Alapítója és egyben 100 százalékos tulajdonosa a francia Cetelem S.A., amely 1999-óta a BNP Paribas csoport tagja.

A pénzintézet adózás előtti eredménye 2,3 milliárd forint volt tavaly, miközben egy évvel korábban még 3,8 milliárdos veszteséget jelentettek. A nettó kamateredmény 10,5, illetve 4,0 milliárd forint volt 2022-ben és 2021-ben.