Lelepleződött az RTL Klub aljassága a BL-közvetítésekkel

fbl Horizontal FOOTBALL CLOSE-UP ILLUSTRATION TROPHY CHAMPIONS LEAGUE
A BL nagyon népszerű a sportrajongók között
Vágólapra másolva!
A kereskedelmi csatorna annyi pénzt fizetett a jogokért, hogy azt nem lehet kitermelni csak tévés közvetítésekkel. Az összecsapások többsége csak online lesz nézhető, így valószínűleg további pénzbe fog kerülni a nézőknek, hogy a világ legszínvonalasabb kupasorozatát követhessék.

A német hátterű kereskedelemi csatorna szerezte meg a Bajnokok Ligája-sorozat közvetítési jogait a magyar piacon 2024-től három évre. Az RTL Klub vezetője szerint a nemzetközi piacon egyre elterjedtebb, hogy a prémiumsportjogok már a streamingszolgáltatók felületein kötnek ki. Így van ez Ausztriában, Hollandiában, de Amerikában is. Az RTL+ egy előfizetéses streamingszolgáltatás, amely reklámok nélkül, exkluzív, kifejezetten erre a platformra gyártott tartalmakkal várja a nézőket. Nem ingyen: az előfizetés ára 1990 forint havonta - derült ki a Világgazdaság oldaláról.

A német hátterű kereskedelemi csatorna szerezte meg a Bajnokok Ligája-sorozat közvetítési jogait Forrás: AFP/Paul Ellis


– fogalmazott az RTL Klub vezérigazgatója, Vidus Gabriella. Azt viszont kijelentette, hogy az összecsapások többsége csak online lesz nézhető. Ezt azzal indokolta, hogy kizárólag reklámbevételekből nem lehet kitermelni az a pénzt, amibe az RTL-nek a jogok kerültek.

Látva az RTL+ előtérbe helyezését, arra kevés esély látszik, hogy a legfontosabb meccseket ingyenesen lehet majd követni a televíziók előtt.

– mondta Vidus Gabriella.

A BL nagyon népszerű a sportrajongók között Forrás: AFP/Marco Bertorello

A vezérigazgató cinikusan azt mondta: a magyar lakosságban igenis van még kellő tartalék ahhoz, hogy előfizetést vásároljon, tökéletesen látszik, hogy Magyarországon van erre étvágy.