Elöntötte a Margit-szigetet a szemét - fotók

Vágólapra másolva!
Lehangoló fényképeket küldött a hétvégén a Metropol egyik olvasója a portálnak. Az olvasó a fotókat vasárnap délelőtt készítette. Ezek alapján Budapest ékszerdobozát, a Margit-szigetet is elöntötte a szemét. Az esetet követő hétfőn a Metropol munkatársai a helyszínre mentek fotózás céljából. Az újságírók ahhoz hasonló állapotokat tapasztaltak a helyszínen, mint az olvasójuk. A Margit-sziget közigazgatásilag egyébként a Karácsony Gergely által vezetett Fővárosi Önkormányzathoz tartozik. Az áldatlan állapotok megszüntetése tehát Karácsonyék feladata lenne.
Vágólapra másolva!

A Margit-sziget Budapest legzöldebb helye terebélyes platánfákkal, árnyas sétányokkal, színpompás virágágyásokkal, sportpályákkal és középkori műemlékekkel.

A látogatók egy ideig próbálták a szemetet a kukában elhelyezni, de később már csak mellé tudták dobni Forrás: Metropol/NZ

A Duna által ölelt zöld park nemcsak a budapestiek kedvelt pihenőhelye, de népszerű turisztikai látványosság is.

A Margit-sziget 2013 óta a főváros közvetlen igazgatása alá tartozik.

Ezt nehezen fogják kimagyarázni a kukás bácsik Forrás: Metropol/NZ

A szemétszedésért a Budapesti Közművek Zrt. (BKM) Hulladékgazdálkodási Divízió felel.

Ez alól egyedül a drótból készült szemétgyűjtők a kivételek, amik a Főkert Kertészeti Divízió tulajdonai (a Főkert azonban tavaly szeptember óta ugyancsak a BKM igazgatása alá tartozik).

Sokan nem értik, miért hagyják kifolyni a szemetet a hulladékgyűjtőkből Forrás: Metropol/NZ

2017-ben

a Tarlós István vezette főváros közel 1 milliárd forintot költött a Margitsziget útjainak, parkolóinak és közvilágításának fejlesztésére.

Forrás: Metropol/NZ

Arról nem talált a Metropol információt, hogy vajon a Karácsony Gergely által elrendelt, a köztéri kukák 30 százalékát érintő tömeges leszerelés érintette-e a Margit-szigetet, de érthetetlen, hogy

miért hagyja a főváros baloldali vezetése szemétbe fulladni Budapest öt éve felújított ékességét.

Forrás: A Metropol olvasói fotója

Az áldatlan állapotok megszüntetése ugyanis Karácsonyék feladata lenne,

de a baloldali városvezetés szemmel láthatóan nem foglalkozik ezzel.

Forrás: A Metropol olvasói fotója