Dárdai Pál kirúgása a Hertha vezetőségének legnagyobb ostobasága volt

DÁRDAI Pál
Dárdai Pál, a Hertha BSC vezetőedzője a Hoffenheim elleni bajnoki kezdete előtt
Vágólapra másolva!
Borzalmasan nehéz helyzetben van a Hertha labdarúgócsapata, amely hétfőn este Hamburgban vívja majd az osztályozó visszavágóját azok után, hogy az első meccsen a Hamburger SV 1-0-ra győzött Berlinben. Közben az is kiderült, hogy az idényben a Herthát irányító három edző közül Dárdai Pál volt a legeredményesebb.

Amikor a 13. forduló után Dárdai Pált kirúgta a Hertha, akkor a berlini csapatnak 14 pontja volt és a 14. helyen állt a tabellán, amely nem kieső a Bundesligában. A Dárdai helyére szerződtetett török Tayfun Korkut a következő 13 fordulóban mindössze 9 pontot ért el a csapattal. Korkutot a 26. forduló után rúgták ki Berlinben. Jött a megmentőnek szerződtetett Felix Magath, akivel 10 pontot kapart össze 8 kör alatt az egykor szebb napokat látott Hertha. Ez arra volt elég, hogy a kiesést elkerülje, de az osztályozós szereplést nem tudta megúszni.

Dárdai Pál, a Hertha BSC egykori vezetőedzője Forrás: MTI/EPA/Ronald Wittek

Az osztályozó első meccsén a Hamburg Berlinben nyert, s kedvezőbb helyzetből várhatja a hétfő esti visszavágót. A Hertha esetleges kiesése óriási pofon lesz az egykor szebb napokat látott berlini csapatnak.