Bozótvágóval támadtak rendőrökre Veszprém megyében - videó

bozótvágóval támadtak rendőrökre Veszprém megyében 2021. május 15-én
bozótvágóval támadtak rendőrökre Veszprém megyében 2021. május 15-én
Vágólapra másolva!
Felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak miatt emelt vádat a Győri Regionális Nyomozó Ügyészség a Tapolcai Járásbíróságon azzal a férfival szemben, aki bozótvágóval támadt a rendőrökre.
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint tavaly tavasszal, 2021. május 15-én éjszaka, egy Veszprém megyei kisvárosból garázdaságról érkezett bejelentés a rendőrségre.

Egy férfi egy fakaput rugdosott és ordibált, így próbált kijutni az utcára egy zárt udvarból.

Miután valahogy sikerült megoldania, elindult a rendőrök felé. Az egyikük felszólította a rugdosódót, hogy álljon meg, de a férfi nem engedelmeskedett.

bozótvágóval támadtak rendőrökre Veszprém megyében 2021. május 15-én Forrás: Magyarország Ügyészsége

Káromkodva haladt a járőrök irányába, miközben egy 50 centi pengéjű machetével hadonászott.

Megint felszólították, hogy ne közelítsen, de ő továbbra is fenyegetően közeledett feléjük és a machetével vágó mozdulatokat tett. Mindezt valaki rögzítette egy mobillal:

A rendőrök hátráltak, majd az egyik a szolgálati lőfegyverével figyelmeztető lövést adott le. A férfi még ekkor sem volt hajlandó megállni, sőt, újra felemelte a bozótvágó kést. Ekkor az egyik rendőr a háta mögé került és lefogta a kezét. Végül a két társával együtt sikerült lefegyvereznie és megbilincselie a férfit, aki végig próbált kimenekülni a rendőrök fogásából és üvöltve fenyegette őket. Az a rendőr, aki a machetét próbálta kicsavarni a támadó kezéből,

8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, mert a támadó megvágta a kezét.

A nyomozó ügyészségen a büntetlen előéletű férfi beismerő vallomást tett, és beszámolt arról is, hogy sokat ivott és gyógyszereket ie bevett a támadás előtt. A vádiratában a felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszakkal vádolt és közel négy hónapig bűnügyi felügyelet alatt álló támadóval szemben próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztést indítványoztak.