Karl Nehammer: Egyidejűleg nagyon sok kihívással kell szembenézniük az országoknak

ORBÁN Viktor, NEHAMMER, Karl, VUCIC, Aleksandar, magyar-osztrák-szerb plenáris megbeszélés, 2022.10.03.
Budapest, 2022. október 3. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (k), Karl Nehammer osztrák kancellár (j) és Aleksandar Vucic szerb államfő (b) a magyar-osztrák-szerb plenáris megbeszélés utáni sajtótájékoztatón a Várkert Bazárban 2022. október 3-án. A tárgyalások fő témája az illegális migráció elleni közös fellépés volt. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Vágólapra másolva!
Karl Nehammer osztrák kancellár arról beszélt a magyar-osztrák-szerb csúcstalálkozót követő sajtótájékoztatón, hogy ez egy fontos alkalom volt. Már közel 70 ezer menedékkérelmet fogadtak be Ausztriában idén, és 80 ezer nőnek nyújt védelmet Ausztria az Ukrajnából érkezettek számára - fejtette ki a kancellár.
Vágólapra másolva!

Éppen ezért Ausztria számára fontos kérdés a migráció ügye. Köszönetet mondott a jó magyar rendőri együttműködésért a kancellár.

Nehammer elmondta, hogy tovább bővítik a rendőri szervek közötti együttműködést. A kancellár nagy eredménynek nevezte, hogy a szerbek a vízumszabályaikat az Unióéhoz igazítják.

Egyidejűleg nagyon sok kihívással kell szembenézni az országoknak, és ezzel csak együttesen tudunk szembeszállni

- tette hozzá.

A csúcstalálkozóról bővebben itt olvashat.