Ettől az orosz háborús bejelentéstől félt mindenki

Ukrán válság 2022, orosz, ukrán, török külügyminiszter, béketárgyalás, Szergej Lavrov, Törökország, Antalya
Russian Foreign Minister Sergei Lavrov looks on as he gives a press conference after meeting Ukraine's Foreign Minister for talks in Antalya, on March 10, 2022, 15 days after Russia launched a military invasion on Ukraine. - Russian and Ukrainian foreign ministers are in Turkey to hold face-to-face talks in the first high-level contact since the invasion. (Photo by OZAN KOSE / AFP)
Vágólapra másolva!
Európa a háború útját választotta Oroszországgal szemben, de Moszkvának el kell érnie céljait, amelyek "nemesebbek, mint az európaiaké" - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter a 201. tádzsikisztáni orosz katonai támaszponton tett látogatása során elmondott beszédében, amelynek szövegét keddre virradóra tette közzé honlapján a tárca. Nyilvánvaló: az orosz külügyminiszter arra utalt, hogy Amerika egyre erőteljesebben próbálja az európai országot a háborúba zavarni, és Brüsszel meglehetősen nyitott erre.
Vágólapra másolva!

"Ami Európát illeti. Külpolitikai koncepciónk egyszerűen fogalmazva úgy szól, hogy Európa a háború útját választotta velünk szemben. Nekünk természetesen ettől függetlenül együtt, egymás mellett kell élnünk velük. De ha ez háború, akkor el kell érnünk a céljainkat. A mieink sokkal nemesebbek, mint az európaiaknak. Ők a másét akarják, mi pedig a sajátunkat" - hangoztatta Lavrov a hétfői bázislátogatás során.

Azzal vádolta meg a Nyugatot, hogy megpróbálta "ráuszítani" az államalkotó orosz népre a kis népeket, de ez nem sikerült neki.

"Először is, provokációkat látunk olyanokat is, amelyeket "karddal" követnek el, amelyekkel külföldről járnak át hozzánk. Másodszor, az elmúlt években (igen, valószínűleg a Szovjetunió óta) fennmaradt egy erős genetikai kódunk. Egységes, soknemzetiségű nép vagyunk, amelyet mindenki a maga helyén szolgál" - tette hozzá.

Hangot adott álláspontjának, miszerint Oroszország példát mutat azzal, hogy mindent megtesz azért, hogy ne legyen igazságtalanság a világban. Mint mondta,