Ukrajna "nyerte" az Eurovíziót, nyilvánvalóan politikai okokból

ZELENSZKIJ, Volodimir, Volodimir Zelenszkij, Zelenszkij, Zelenszkij ukrán elnök, ukrán elnök 2022, ukrajna elnöke 2022
Kijev, 2022. május 11. Az ukrán elnöki sajtószolgálat által közreadott kép Volodimir Zelenszkij ukrán elnökről Kijevben 2022. május 10-én. MTI/AP/Ukrán elnöki sajtószolgálat
Vágólapra másolva!
Az ukrán induló "nyerte meg" az Eurovíziós Dalfesztivált, az interneten pedig sokan megírták lesújtó véleményüket, miszerint nevetséges, politikai propaganda-győzelem eredményeként hozták ki győztesnek az ukrán indulót. Az ukrán elnök, Zelenszkij óriási örömének adott hangot a Telegramon. Magyarország már évekkel ezelőtt otthagyta a propagandaműsort.
Vágólapra másolva!

Az ukrán versenyzők - állítólag a zsűri- és a közönségszavazatok alapján - nagy fölénnyel nyertek az Eurovízión. A győzelem után az interneten rengeteg bírálatot kapott a show, a kommentelők szerint politikai propaganda-győzelem született.

Zelenszkij ünnepel

A Blikk idézte, hogy Zelenszkij ukrán elnök a győzelem után a Telegramon gratulált a győztes Kalush Orchestrának:

– mondta. Hozzátette:

Az ukrán elnök ígérete eléggé meglepő és irreális.

Sok néző felháborodásáról írt az Eurovízió hivatalos Facebook-oldalán, szedte össze a Blikk. Sokak szerint politikai győzelem született.

Az ukrán elnöki sajtószolgálat által közreadott kép Volodimir Zelenszkij ukrán elnökről Kijevben 2022. május 10-én. Forrás: MTI/AP/Ukrán Elnöki Sajtószolgálat

Az egyik kommentelő ezt írta:

Egy másik vélemény szerint pedig:

Az Ukrajnát fegyverekkel segítő lengyelek nehezményezték, hogy a segítség dacára egyetlen pontot sem kaptak az ukrán zsűritől.

Az egyik lengyel néző azt írta, hogy

Magyarország egy ideje már nem vesz részt a propagandacirkuszban, helyette a Dal című műsor az, amely évről-évre egyre sikeresebb a közmédiában, ebben kapnak lehetőséget a tehetséges dalszerzők és előadók.