Felháborodott a kerepesi polgármester: elengedték a kerepesi harcosokat, akiket kommandósok fogtak el

sorozatgyilkos agresszív bántalmazó erőszakos elkövető
Vágólapra másolva!
Közleményt adott ki a városvezető a tömegverekedésről, változtatás nélkül közöljük.
Vágólapra másolva!

KÖZLEMÉNY A KEREPESI TÖMEGVEREKEDÉS ÜGYÉBEN

Kerepes Város polgármestereként, a tisztességes helyi lakosság védelmében felháborodásomat fejezem ki a 2022. május 21-i szombat estén, a kerepesi Gyár utcában országos botránnyá vált fegyveres tömegverekedés ügyében hozott ügyészségi állásfoglalás ellen.

Mint az közismert, a rendőrség által elfogott személyeket, akik megalapozottan gyanúsíthatóak csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett elkövetésével, az illetékes Ügyészség szabadlábra helyezte, mert nem tartotta fontosnak a gyanúsítottak előzetes letartóztatásba helyezését. Tette mindezt úgy, hogy a gyanúsítottak nem működtek együtt a nagy erőkkel kiérkező rendőrséggel, sőt egy kerepesi lakásban, fegyverrel a kézben barikádozták el magukat. Elfogásukra csak a TEK, golyóálló mellénnyel felszerelt speciális egysége volt képes.

Szabadlábra helyezésükkel veszélyben érzi magát Kerepes lakossága. Félő a bűnismétlés és az ehhez hasonló agresszív bűncselekmények újbóli elkövetése. Továbbá felmerül a szökés lehetősége és tanúk befolyásolása is, hiszen a tömegverekedésben több mint 100 fő vett részt.

A kerepesi közbiztonság megteremtése érdekében felszólítom az illetékes Ügyészséget, hogy a döntését vizsgálja felül és a gyanúsítottakat helyezze előzetes letartóztatásba. Továbbá segítse a rendőrség és az igazságszolgáltatási szervek munkáját, hogy mielőbb rács mögé kerüljenek a kerepesi közbiztonságot veszélyeztető bűnözők.

Kerepes, 2022.05.24.
Gyuricza László, polgármester