Idén is kap funkciófrissítést a Windows 10

laptop notebook számítógép windows 10 home office
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
A Microsoft véletlenül megerősítette a 22H2 főverzió létezését.
Vágólapra másolva!

A Microsoft mostanra funkcionálisan véglegesítette a Windows 11 idei főverzióját, a legújabb operációs rendszerének javarészt rengeteg apró fejlesztést hozó 22H2 jelű frissítése már nyilvánosan tesztelhető, az első stabilnak titulált kiadása várhatóan az ősszel válik majd elérhetővé.

Már csak szervizcsomagokra számíthatnak a Windows 10-et használók Forrás: Maurício Mascaro / Pexels

Mindeközben a cég idáig egy szót sem ejtett arról, hogy egyáltalán kíván-e idén új főverziót kiadni a Windows 10-ből, noha ez sokszorosan több számítógépen fut a Windows 11-nél, így éppen lenne kiket támogatni. Ráadásul amelyik Windows 10-es számítógépre eddig nem sikerült ingyenes frissítés formájában eljuttatni a Windows 11-et, arra jó eséllyel kompatibilitási okból már nem is fog megérkezni.

Most végre információ érkezett a témában, a Windows 10 éppen aktuális 21H2 verziójához a héten telepíthetővé vált előzetes összegző frissítésben az adatbányászok felfedezték, hogy megjelentek az idei 22H2 verzió újdonságainak aktiválására szolgáló kapcsolók. Ezeket átállítva annyi nyilvánvaló történik, hogy az operációs rendszer verziószáma átvált 22H2-re, a fő buildszáma pedig plusz eggyel 19045-re emelkedik.

Egyelőre nem derült fény a Windows 10 idei főverziójának funkcionális fejlesztéseire, azonban rendkívül valószínű, hogy az elmúlt néhány frissítéshez hasonlóan ennek is szegényes lesz a változtatási jegyzéke.

A Windows 10 nyugdíjazásáig már csak kisebb, motorháztető alatti fejlesztésekre számíthatnak a felhasználók.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!