Gyurcsány most Pécset akarja elfoglalni - videó

Gyurcsány, DK, demokratikus koalíció, kivonul, miniszterelnök, választás, miniszterelnökválasztás, parlament
Vágólapra másolva!
Napok óta terjed az a pletyka Pécsen, hogy a polgármester a lemondását fontolgatja. Mint ahogyan arról a Mediaworks Hírcentrum már korábban beszámolt, a baranyai megyeszékhely baloldali belharc áldozata lehet.
Vágólapra másolva!

Pécset az MSZP utolsó bástyájaként tartják számon, azonban sajtóhírek szerint

a szocialisták és a Demokratikus Koalíció között kirobbant belviszály ellehetetleníti a város működését, és vélhetően sok előre beharangozott beruházás ezért nem tudott megvalósulni az elmúlt években.

A Mediaworks Hírcentrumnak sikerült utolérnie Péterffy Attila polgármestert, aki szabadságára hivatkozva inkább lecsapta a telefont, azonban nem cáfolta a sajtóértesüléseket.

A DK állítólag a volt szocialista Szakács Lászlót akár már egy időközi választáson is elindítaná Pécsen.

Szakács azonban - mint korábban - most is csak annyit mondott, hogy pletykákat nem szeretne kommentálni. A Mediaworks Hírcentrumnak megszólalt viszont Bognár Szilvia, volt DK-s alpolgármester, aki szerint "Pécsen a DK az MSZP korábbi farvizén szeretne felemelkedni". A politikus az összefogást is keményen kritizálta, szerinte

a mostani időközi választások is azt mutatták meg, hogy az összefogás nem tudta beváltani a hozzá fűzött reményeket.

- ezt már a pécsi Fidesz-KDNP frakcióvezetője mondta. Csizmadia Péter szerint a pécsiek az elmúlt három évben csupán a botránypolitizálást tapasztalhatták meg a baloldali városvezetéstől.