Korda György az Origónak a hihetetlen Sziget-őrjöngésről

Korda György, Balázs Klári, házaspár, énekes, koncert, sziget, 2022
Vágólapra másolva!
Korda György és a felesége, Balázs Klári óriási sikerrel léptek fel a Sziget Fesztivál első napján, jórészt fiatalokból álló, hatalmas tömeg előtt. A koncertről itt írtunk bővebben, mutattunk videót is, most pedig Korda mondta el az Origónak, hogy utólag milyennek látta a fellépésüket, hogyan érezte magát hét év kihagyás után a Szigeten. Tegyük hozzá egészen őszintén: a Szigeten a fiatalok ezrei a múlhatatlan tehetséget is ünnepelték.
Vágólapra másolva!

"Mostanra már leülepedett az egész, de amikor hazajöttünk, leültünk és beszélgettünk, reggelig fent voltunk, nem hagyott aludni az élmény. Most, hogy már letisztultak a dolgok, azt mondanám, hogy egy gyönyörű koncert volt. Tele volt izgalommal, hiszen előtte is izgultunk, amikor pedig felmentünk a színpadra, azért izgultunk, hogy ekkora tömegnek minél többet nyújtsunk. Voltak megható pillanatai is a koncertnek, a végén azt mondtam, pedig nem szoktam így elbúcsúzni, hogy »az Isten áldjon meg benneteket, boldogok vagyunk, hogy itt lehettünk«. Ennyire meghatódtunk" – mondta Korda György az Origónak a feleségével, Balázs Klárival közös szigetes koncertjükről.

"Amikor elkezdődött a koncert, azt láttuk, hogy mintha nem is egyedül csinálnánk a koncertet, szinte minden dalt ismert a közönség.

Egyáltalán nem éreztük magunkat egyedül a színpadon, pedig azért egy kicsit ijesztő és furcsa, amikor ketten vagyunk egy ilyen hatalmas színpadon, előttünk egy tízezres tömeggel, és se vetítés nincs, se zenekar vagy tánckar nincs mögöttünk. Ketten kell, hogy lekössük ezt a hatalmas nézősereget, ami nagyon nagy koncentrációt igényel. Minden porcikánkkal, minden rezdülésünkkel ott voltunk" – tette hozzá.

Korda György és Balázs Klári fellépése a 2022-es Sziget fesztiválon Forrás: Bors

A házaspárnak egyébként nem volt szokatlan a fiatal közönség sem, Korda azt mondta, a nyáron már az ötödik olyan helyen jártak, ahol csupa fiatal volt, hiszen többek között az EFOTT-on és a Campus Fesztiválon is fellépnek – ahol szintén nagy volt irántuk az érdeklődés.

Forrás: YouTube

"Ezeken a fesztiválokon évről évre ott vagyunk, a Szigeten pedig volt egy ötéves megszakítás, majd jött a kétéves pandémia: kérdés volt, hogy ugyanaz a hangulat fog-e fogadni minket, ami régebben tíz éven keresztül megvolt.

Különlegesen felemelő élmény, hogy még tudtunk hozzáadni ennyi év után, én pedig ennyi évesen" – zárta a gondolatait.

A koncertről a Bors is beszámolt, a cikk ITT olvasható.