Műsorváltozás lesz ma este és holnap több magyar tévécsatornán

PETŐFI Sándor, Petőfi Zenei Díjak, MTVA, átadás, díj, petőfi, zene, zenész
Budapest, 2022. január 23. Az életműdíjas id. Szakcsi Lakatos Béla zongoraművész, a Nemzet Művésze játszik hangszerén a Petőfi Zenei Díjak átadásán az MTVA óbudai gyártóbázisának stúdiójában 2022. január 20-án. A Petőfi Rádió és az M2 Petőfi TV névadóját, Petőfi Sándort formázó szobrokat tizenegy kategóriában kapták a hazai könnyűzene legjobbjai, immár hatodik alkalommal. MTI/Cseke Csilla
Vágólapra másolva!
Koncertfelvételekkel és interjúrészletekkel emlékezik a közmédia több csatornája az október 2-án elhunyt Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas, Petőfi Zenei Díj életműdíjjal elismert zongoraművészre és zeneszerzőre.
Vágólapra másolva!

Vasárnap hajnalban, 80. életévében elhunyt Szakcsi Lakatos Béla, a magyar jazz ikonikus alakja. A világszerte ismert magyar jazz-zongorista, komponista páratlan műveiből és előadásaiból néhányat műsorára tűz a közmédia több csatornája.

Forrás: MTI/Cseke Csilla

A Petőfi Rádió ma este 23:00-tól az idén tavasszal az Akusztik Legendák sorozatban rögzített Szakcsi Lakatos Béla Trió koncert hanganyagát adja le, amelynek felvétele október 3-án, hétfőn 21:15-től megtekinthető lesz az M2 Petőfi TV műsorán. A koncertfelvétel előtt, 20:40-től a csatorna megismétli a Magas és mély című műsorának interjúját, amely a Petőfi Zene Díj idén átadott életműdíja apropóján készült a zenésszel.

Az M5 kulturális csatorna október 3-án, hétfőn 22:05-től a Nagyok című portréműsorának Szakcsi Lakatos Bélával készült epizódjával, a folytatásban, 22:30-tól a 2007-es, Vukán Györggyel és a Miskolci Szimfonikus Zenekarral közös, MÜPÁ-ban tartott zongoraestjével emlékezik a művészre.

A Bartók Rádióban hétfőn beszélgetés részletekkel idézik fel Szakcsi Lakatos Béla alakját, valamint legemlékezetesebb koncertfelvételeiből válogatnak.