Egy tragédia miatt 25 éve nem vágta le a körmét – fotók

Guinness-rekord, köröm, Diana Armstrong
Vágólapra másolva!
A Daily Star számolt be róla, hogy a 64 éves Diana Armstrong negyed évszázada nem vágta a körmét, utoljára 1997-ben vágta le azokat. A nő a közelmúltban a Guiness rekordok könyvébe is bekerült.
Vágólapra másolva!

Diana Armstrong úgy nyilatkozott, hogy amikor lánya 16 évesen tragikusan meghalt egy asztmás rohamban, megfogadta, hogy soha többé nem vágja le a körmeit, és azóta is hű ehhez az ígéretéhez.

A tinédzser minden hétvégén manikűrözte Diana körmeit, így lánya hirtelen elvesztése után a gyászoló anya nem tudta rászánni magát, hogy maga vágja azokat.

A minnesotai nő, aki már a leghosszabb körmök világrekordját is birtokolja, azt is elmondta, hogy nem olyan könnyű az élete így, és sok hétköznapi teendőjében akadályozva van. Például nehezen tudja becipzározni a farmerját, vagy épp felbontani a dobozokat. A hűtőszekrény kinyitása is igazi kihívás számára, sőt már vezetni sem tud.

Diana Armstrong azt állítja, hogy még a munkáját is feladta, hogy a körmei növesztésére összpontosítson, amelyek mostanra összesen

több mint 13 méter hosszúak, a leghosszabb körme pedig meghaladja a 1,3 métert.

A körmei gondozása sem kis feladat, a nő a Guinness rekordok bizottságának azt is elmesélte, hogy akár

négy-öt órát is igénybe vesz, amíg 15-20 üveg körömlakk segítségével kifesti azokat.

Diana Armstrong nemrégiben került be a Guiness rekorderek közé, miután a texasi nő, Ayanna Williams, aki korábban a világrekordot tartotta, tavaly úgy döntött, hogy három évtized után levágja a körmeit.

Az alábbi képen látható, amint a nő mosolyogva átveszi a Guinness-rekordról szóló tanusítványát:

Az újdonsült és büszke „körömhossz" csúcstartó, Diana Armstrong úgy nyilatkozott hogy ő soha nem tudná elképzelni, hogy levágja azokat.