Észak-Korea irányába kezdett el lövöldözni a határnál egy dél-koreai katona - itt a válasz

Padzsu, 2020. június 19. Dél-koreai katonák hadgyakorlatoznak a két Koreát elválasztó demilitarizált övezet dél-koreai oldalán, Padzsuban 2020. június 18-án. A dél-koreai hadsereg készültségben van, miután Észak-Korea június 16-án felrobbantotta a keszongi Korea-közi összekötő irodát, amelyet 2018-ban létesítettek a párbeszéd és az együttműködés elősegítésére. MTI/Yonhap/Kim Do Hun
Vágólapra másolva!
Gyakorlat közben véletlenül lövéseket adott le egy dél-koreai katona Észak-Korea irányába a két országot elválasztó demilitarizált övezet közelében szombat éjjel. Szöul azonnal értesítette Phenjant, hogy nem szándékos lövöldözés történt.
Vágólapra másolva!

A Yonhap dél-koreai hírügynökség dél-koreai katonai tisztségviselőkre hivatkozva arról tájékoztatott, hogy a katona négy lövést adott le véletlenül az éjszaka folyamán rendezett gyakorlaton.

A lövedékek dél-koreai területen csapódtak be, áldozatok és károk nincsenek.

"Phenjan részéről nem észleltünk különösebb reakciót, az ügyben vizsgálat indult" - közölte a sajtóval egy magát megnevezni nem kívánó dél-koreai katonai tisztségviselő.

Dél-koreai katonák hadgyakorlatoznak a két Koreát elválasztó demilitarizált övezet dél-koreai oldalán, Padzsuban, 2020. június 18-án Forrás: MTI/Yonhap/Kim Do Hun

A két ország hivatalosan a mai napig hadban áll egymással, ugyanis az 1950 és 1953 közötti koreai háborút követően a felek csupán fegyverszünetet kötöttek.

A két Koreát a négy kilométer széles, 250 kilométer hosszú demilitarizált övezet (DMZ) választja el.