Pelenkát hordanak, hogy szünet nélkül játszhassanak

gamer, pelenka, játék, játékos, lusta
Van már kifejezetten a gamerek számára tervezett pelenka is.
Vágólapra másolva!
A távol-keleten is Észak-Amerikában is rengetegen vannak, akik rövid időre sem akarnak szünetet tartani a beteges játékfüggőségük miatt.
Vágólapra másolva!

A videójátékos ipar mostanra óriási méretűvé duzzadt, és már nagyobb, mint a filmes, illetve zenei szektor együtt globálisan. Nem csoda, hiszen ma már lassan milliárdnyian vannak, akik napi szinten leülnek játszani a telefonjukon, számítógépükön vagy játékkonzoljukon. A nagy részük kulturáltan, normális keretek között szórakozik, de sajnos sokan vannak, akiknél már az addikció irányába mozdult el ez a fajta időtöltés.

A kép csak illusztráció Forrás: RODNAE Productions / Pexels

Ez azt jelenti, hogy a játék iránti megszállottságuk már az életminőségükre is rossz hatással van. Ezek az emberek napi szinten akár 14-16 órát is ülhetnek a monitor vagy a tv előtt. Elhanyagolják a magánéletüket, a szociális kapcsolataikat, a családjukat és természetesen a tanulmányaikat, illetve munkájukat is. Ez azt jelenti, hogy az igazi barátaik helyett a játékbeli virtuális kapcsolatokra koncentrálnak, ami komoly problémákat okozhat. Mint ahogy az is, hogy sokszor késnek, beteget jelentenek az iskolában vagy a munkahelyükön.

Emellett ez a fajta addikció értelemszerűen rendkívüli módon egészségtelen. A függők mivel egész nap ülnek, ezért keveset mozognak. Ez komoly terhelést jelent a gerincnek, az izmok leépülnek, cserébe viszont a test könnyen zsírosodni kezdhet. Az is jellemző probléma, hogy a játékok megszállottjai az egészséges étkezésre sem figyelnek oda.

Nem járnak vásárolni, se boltba, se piacra, és természetesen az éttermeket, vendéglátóhelyeket is elengedik. Helyette csak rendelik a sok gyorskaját, és vedelik hozzá a kávét, illetve az energiaitalt, ami a koncentrációt, valamint a reflexeket javítja. A rossz minőségű, műanyag étel ezekkel az italokkal, és a mozgásszegény életmóddal hamar igen jelentős fizikai problémákat okozhat.

Pelus

És ez még nem minden. Messze nem. Van egy olyan réteg, amely már vécére sem hajlandó kimenni, hanem szó szerint maga alá csinál. A játékfüggők körében ugyanis nagy divat a pelenka, azaz felnőtt emberek magukra helyezik ezeket, az alapvetően inkontinencia problémákkal küzdőknek szánt orvosi eszközöket, csak mert egy pillanatra sem akarják elhagyni a gépüket.

Sőt, már olyan cég is akad, amely kifejezetten gamerek számára tervezett felnőttpelenkát.

Ezen található ital, és chipstartó zseb, természetesen vízálló, és állítólag a bőrt is kíméli, valamint dizájnjában is hozza a gamer vonalat. És, ami iszonyatosan meglepő ebben az egészben, hogy sajnos minderre van fizetőképes kereslet.

Van már kifejezetten a gamerek számára tervezett pelenka is. Forrás: Underscare

Az internetes fórumokon rengeteg olyan hozzászólás van, amiben a játékosok a pelenkaviselési szokásaikat tárgyalják meg. Van aki azzal magyarázza, hogy nem akarja cserbenhagyni a barátait egy online ütközetben, de más bevallja kerek-perec, hogy ez neki így kényelmesebb, vagy egyszerűen csak lusta kimenni a mosdóba. A weben található publikus kutatások és felmérések szerint a játékos addikció ilyen extrém formája ráadásul nem is csak a világ egy régiójában bukkant fel.

A távol-keleten, például Tajvanon vagy Japánban egész nagy divatja van ennek a bizarr szokásnak, valamint Észak-Amerikában, elsősorban az USA-ban is egyre többen ülnek le pelenkában játszani.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!