Az utolsó pillanatban találta meg egy kutya az autista kisfiút

Kutyás polgárőr találta meg az eltűnt autista kisfiút
Kutyás polgárőr találta meg az eltűnt autista kisfiút
Vágólapra másolva!
Csoda, hogy túlélte az eltűnését az az autista kisfiú, aki hétfőn sétált el otthonról, mivel nem találták meg azonnal. Hidegben, viharos szélben töltötte az éjszakát egy szántóföldön - tudta meg a TV2 Tények. Már majdnem megfagyott, amikor egy kutya odavezette a kisfiúhoz a gazdáját. Addigra a testhőmérséklete 34 fokra hűlt. A gyerek édesanyja azt mondta, örökké hálás lesz a megmentőknek.
Vágólapra másolva!

A tévések megszerezték azt a felvételt, amit egy ház kamerája rögzített az autista kisfiú eltűnésekor. Az látszik rajta, hogy az 5 éves Nyári Gergő vékony, szürke pulóverben és melegítőnadrágban szalad az utcán hétfő délután. Ezután viszont elvesztették a nyomát. Amikor kiderült, hogy mi történt, azonnal keresni kezdték. Még helikopterekkel is próbálták megtalálni, rendőrök, polgárőrök, civilek és a TEK munkatársai. Több százan fésülték át tolna-mözsi otthona környékét, de az eltűnése napján nem találták meg.

Másnap egy szántóföldön bukkant rá egy polgárőr 600 méterre a családi háztól, miután a kutyája odavezette.

Éppen az utolsó pillanatban, mivel a 34 testhőfokos gyerek már a kihűlés szélén állt, mert viharos idő volt hétfő éjszaka.

- mondta az édesanyja a tévéseknek, és azt is elárulta, hogy éppen a rendőrségen volt, amikor szóltak neki, hogy megtalálták Gergőt és örülhet: életben van.

Az asszony azt mondta, örökké hálás lesz kisfia megmentőinek. Az ügyben a Szekszárdi Rendőrkapitányság bűnügyi osztályán nyomozás indult kiskorú veszélyeztetése miatt, vagyis vizsgálják, mennyiben felelősek-e a kisfiú szülei a történtekért.