Rettenetes fájdalmai voltak és 50 kiló sem volt halálakor Prince

Prince
Vágólapra másolva!
Prince szájon át, tabletta formájában vehette be a heroinnál ötvenszer erősebb fentanilból a halálos dózist. A világhírű zenész epilepsziával is küzdött, csípőjével is gond volt.
Vágólapra másolva!

Prince 57 éves volt, amikor túladagolásban meghalt: a liftben találtak rá a Minneapolis közelében fekvő, Paisley Park-i otthonában 2017. április 21-én. Halála előtt egy héttel egy atlantai koncertről hazatérőben repülőgépének sürgősen landolnia kellett Moline repülőterén, mert kezelésre szorult túladagolás miatt.

Prince

A Prince otthonában és utazótáskáiban talált tabletták egy része fentanilt, egy veszélyesen erős szintetikus fájdalomcsillapítót tartalmazott. A boncolási jelentés alapján az anyag rendkívül nagy mennyiségben volt a zenész szervezetében: Prince vérében literenként 67,8 mikrogramm fentanil volt, pedig már körülbelül 58 mikrogramm/liter is halálos lehet. A fentanil koncentrációja Prince májában 450 mikrogramm volt kilogrammonként, miközben a 69 mikrogramm fölötti koncentráció túladagolást vagy halálos mérgezést jelenthet.

Epilepsziával született

A halála előtti napokban és hetekben az énekesnek hihetetlen fájdalmai voltak, miután különböző műtéteken esett át. Halála idején Prince kevesebb, mint 50 kilót nyomott, és kétszer is csípőprotézis-műtéten esett át. Epilepsziával is küzdött, erről is beszélt a sajtónak.

Prince

Prince először 2009-ben fedte fel, hogy súlyos beteg. "Erről még soha nem beszéltem, de epilepsziásnak születtem. Anyám és apám nem tudták, mit tegyenek, vagy hogyan kezeljék, de megtettek minden tőlük telhetőt azzal a kevéssel, amijük volt" - emlékezett.

"Édesanyám azt mondta, hogy egy nap odamentem hozzá, és azt mondtam, hogy anya, nem leszek többé beteg. Erre ő azt kérdezte, hogy miért... Én pedig azt mondtam: mert egy angyal mondta nekem" - nyilatkozta.

A cikk folytatódik, lapozzon!