Négy bölcsődést késelt meg egy migráns egy francia játszótéren, a kisgyerekek életveszélyesen megsérültek

Annecy, 2023. június 8. Mentők és tűzoltók a kelet-franciaországi Annecy városában elkövetett késes támadást követően 2023. június 8-án. A támadó megsebesített öt embert, köztük négy kisgyermeket a város egyik parkjában, a megszúrt gyerekek közül kettő állapota életveszélyes. Az elkövetőt a rendőrök őrizetbe vették. MTI/EPA/MAXPPP/Gregory Yetchmeniza
Vágólapra másolva!
Késes bűnöző sebesített meg legalább hét embert, köztük hat kisgyereket csütörtök reggel a franciaországi Annecy városának egyik parkjában - közölték a francia hatóságok. A bűnözőről azóta kiderült, hogy egy szír migráns és éppen menedékjogot kért Franciaországban. Az is kiderült később, hogy csak négy bölcsödést tudott megsebesíteni a játszótérre emlékeztető parkba, viszont mind a négy szerencsétlen kisgyerek életveszélyben van.
Vágólapra másolva!

A franciaországi Annecy városában egy szír migráns csütörtök reggel késsel támadt gyerekekre egy játszótéren.

A legfrissebb hírek szerint hat ember, köztük négy gyerek sérült meg.

Négy bölcsödés életveszélyes állapotban van.

A mentők és a rendőrök a helyszínen vannak, hogy ellássák a gyerekeket és biztosítsák a területet.

Mentők és tűzoltók a kelet-franciaországi Annecy városában elkövetett késes támadást követően 2023. június 8-án Forrás: MTI/EPA/MAXPPP/Gregory Yetchmeniza

A szemtanúk szerint a férfi - aki turbánt viselt - 9:45 körül támadt a játszótéren játszó gyerekekre egy késsel, a Pont des Amours közelében. Ezt követően próbált elmenekülni, ekkor támadt egy idősebb emberre.

A bűnözőt letartóztatták - közölte Gérald Darmanin belügyminiszter a Twitteren.

A férfi szíriai migráns, aki szintén megsérült, amikor elfogták.

- írja a Le Monde.

A Le Parisien azt írja, hogy a migráns támadó a hatóságok számára nem teljesen ismeretlen, menedékkérelmét Svédországban fogadták be.

A 31 éves Abdalmasih H. 2023. április 26-án kapott menekültstátuszt Svédországban, ahol tíz éve élt. Nős, a felesége svéd, közös kislányuk hároméves. A pár nyolc hónappal ezelőtt különvált, a férfi ezután legálisan, egyedül érkezett Franciaországba, ahol 2022 novemberében egy második menedékkérelmet is beadott a francia hatóságoknak, de elutasították, miután időközben Svédországban megkapta a menekültstátuszt - közölték rendőrségi források.

Az elkövetőt a rendőrök őrizetbe vették Forrás: MTI/EPA/MAXPPP/Gregory Yetchmeniza

A megtámadott gyerekek tehát bölcsödések voltak. Az Annecy-tó partján lévő parkban többosztálynyi iskolás volt jelen a támadás idején.

A megtámadott gyermekek két-három év körüliek.

Az áldozatokat az Annecy Genevois-i kórházközpontba szállították, a szemtanúkat pedig egy, a tragédia helyszínéhez közeli épületbe.

A hatóságok arra kérik az embereket, hogy kerüljék el a Jardin de l'Europe és Pâquier területét.

A francia miniszterelnök a helyszínre látogat majd, a francia parlamentben egyperces csendet iktattak be az események miatt. Mint ismert: lényegi szigorítást nem vezetett be az ultraliberális-baloldali francia kormány az illegális migráció ellen.