Váratlan fordulat: most dőlhet el a háború

politics Horizontal
Russian President Vladimir Putin speaks with the Head of the Russian Federal Agency for Ethnic Affairs during a meeting in Moscow, on August 29, 2022. (Photo by Mikhail Klimentyev / Sputnik / AFP)
Vágólapra másolva!
Vlagyimir Putyin orosz elnök nemrég telefonon folytatott tárgyalást Recep Tayyip Erdogan török államfővel, amely során a két ország közötti együttműködés mellett a Nova Kahovka-gát felrobbantását is megvitatták - számolt be róla több orosz hírportál.
Vágólapra másolva!

A Kreml közleményéből kiderült, hogy az energetikai, kereskedelmi és turisztikai együttműködés volt a fő beszédtéma Erdogan és Putyin között. Mindkét fél továbbra is elkötelezett a közös projektek mellett és a jövőben is számítanak együttműködésre.

Vlagyimir Putyin szerint az ukránok újabb terrortámadást követtek el Forrás: AFP/Mikhail Klimentyev

Az ukrán háború kapcsán Putyin elmondta, hogy a nyugati támogatóik biztatására az ukránok továbbra is veszélyes játszmákat folytatnak, amely a konfliktus további eszkalációjához vezethet. Putyin mélyen felháborodott a kijevi rezsim által, orosz területeken végrehajtott szabotázsakciók miatt.

Ezekre példának hozták a Nova Kahovka-gát barbárnak titulált felrobbantását a herszoni térségben, amely nagymértékű humanitárius és ökológiai katasztrófához vezetett.

Erre válaszul Erdogan azt javasolta, hogy hozzanak létre független bizottságot a történtek kivizsgálására. Szerinte a bizottságban ENSZ-, orosz és ukrán tagoknak is szerepelniük kell.