Leleplező vallomások: Zelenszkij teljesen megőrült, kirobbanthatja a III. világháborút

Zelenszkij
Volodimir Zelenszkij
Vágólapra másolva!
Zelenszkij embere kitálalt: az elnök a legkisebb kritikától kiborul, reszket, majd felhívja az anyját és órákig beszél vele. Mániákusan akar manipulálni mindenkit. Az ukrán elnök az elmúlt hónapokban nagyon rossz idegállapotba került, könnyen lehet, hogy miatta tör majd ki a III. világháború.
Vágólapra másolva!

Friss könvy jelent meg Volodimir Zelenszkijről A showman címmel. Simon Schuster könyve tele van nagyon erős állításokkal. 

„A Krím elfoglalása előtt nem volt különösebb problémája az oroszokkal. Sőt, saját anyanyelve is az orosz. Társulata bevételeinek 85 százaléka pedig az orosz piacról származott. Ekkoriban még hitte azt, hogy Oroszország és Ukrajna között különleges kapcsolat áll fenn, amelyet a közös kultúra és történelem cementje tart össze” - írja a szerző. 

Zelenszkij egyik embere (Andrij Jermak elnöki tanácsadó)  így nyilatkozott: „Számunkra ez maga a valóság, de a világ többi része számára csupán egy valóságshow. Valami, amit a képernyőn keresztül követnek. 

Vannak bizonyos szabályok, amiket követned kell, ha azt akarod, hogy odatapaszd a nézőket a televízió elé. 

Ezek ugyanazok a szabályok, amelyek az élet minden területén működnek – a marketingben és a katonai stratégiában is. Győznöd kell, mert az emberek a nyerteseket szeretik. Időről időre el kell kápráztatnod őket valami jelentős és váratlan dologgal. Harmadszor: szükséged van egy mindezt képviselő hiteles karakterre, aki minden pillanatban jelen van. Végül egy erős történet is kell. Ez a mi esetünkben az, hogy egy kis nemzet tönkrever egy nagyhatalmat, amely megtámadja. A rossz fiúk megtámadták a jó fiúkat, és végül a jók fognak győzedelmeskedni. Ez az, amit a közönség imád.”

Vagyis az elnök tanácsadója úgy írja le a háborút, mint egy hollywoodi filmet. Arról is szó van a könyvben, hogy Zelenszkij a háború hatására megváltozott, „lubickolt” a lehetőségben, hogy nem csupán szemlélője, hanem alakítója is a történetnek. Az egyik tanácsadója szerint valamiféle „mazochisztikus élvezetet” lelt a helyzetben:

Azt érzem, végre szükség van rám

 – fogalmazott egy sajtótájékoztatón az elnök.

Viszont arra is fény derült, hogy Zelenszkij teljesen kiborul a kritikától, a kabinetfőnöke szerint távol kell tartani a közösségi médiától: 

„Elolvas néhány noname, teljesen hamis információkat tartalmazó posztot, és aznap aludni sem tud. Reszket. Felhívja az anyukáját, és órákig beszél vele telefonon. 

A politikában részt vevők ehhez már rég hozzászoktak, nem hatja meg őket. Ez része a politikának. De ő ezt egy tragédiaként és személyes megaláztatásként élte meg” – fogalmazott Andrij Bohdan.

Zelenszkij tényleg megőrült: lapáttal küldi harcolni a katonákat

Korábban írtunk arról, hogy Denisz Maljuszka, Ukrajna igazságügyi minisztere egy interjúban megjegyezte, több ezer elítélt csatlakozna az Ukrán Fegyveres Erőkhöz. Elmondása szerint vannak köztük olyanok is, akik életfogytiglani szabadságvesztésre vannak ítélve. 

Legalább 50 000 ukrán nincs regisztrálva a toborzóközpontnál a büntetett előélete miatt.

 

war conflict TOPSHOTS Horizontal Ukrajna
Ukrán katonák 
Fotó: AFP/Anatolii Stepanov 

Az ukrán tárcavezető „hangsúlyozta, hogy előreláthatóak azok a kockázatok is, amelyeket az elítéltek mozgósítása vonna maga után. Ennek érdekében az Igazságügyi Minisztérium kész elemzést végezni és annak eredményeit megosztani a területi toborzóközpontokkal és a bírósággal.” A büntetett előéletű személyeket nemcsak harci műveletekbe, hanem egyéb, a hadseregnél szükséges munkákba is be lehet vonni. Elmondása szerint azonban ez attól függ, milyen bűncselekmény miatt ítélték el az embert. 

Mindenesetre a katonáink nem csak géppuskával harcolnak. Ne fegyvert akarjunk adni nekik, hanem egy lapátot a kezükbe, hogy ássanak

– idézték a minisztert.

Zelenszkij megőrült: zagyván, összevissza beszélt az újságíróknak

Írtunk arról is, hogy még 2023 végén Volodimir Zelenszkij a The Sun nevű brit lapnak adott interjút, ennek során arról beszélt, hogy az orosz titkosszolgálat a Majdan-3 hadművelet keretében puccsot tervez Ukrajnában. Az ukrán elnök úgy vélte: az oroszok célja, hogy még 2023 vége előtt eltávolítsák őt a hatalomból (erre aztán kísérletet sem tettek). Zelenszkij szerint azonban Kijev felkészült minden eshetőségre, kiemelte, hogy már többször is az életére törtek, annyiszor, hogy már nem is számolja. A legemlékezetesebb szerinte az volt, amikor az orosz különleges erők a háború első napján próbálták meg likvidálni. Erre, persze, semmilyen bizonyítékot nem mutatott be, csak régi összeesküvés-elméleteket idézgetett.

Trágárkodva tombolt

Még 2023 novemberében interjút készített Volodimir Zelenszkijjel az NBC News amerikai csatorna. A riporter kérdésére válaszolva az ukrán elnök kijelentette, hogy „bár tele van energiával” és „erősnek érzi magát”,

ez nem azt jelenti, hogy harcolni akar egy egész életen át.

 

Majd arról őrjöngött, hogy, idézzük:

 

Nem vagyunk hajlandóak odaadni a szabadságunkat Putyinnak, ennek a kib****t terroristának!

Zelenszkij végül azzal zárta a gondolatmenetét, hogy „Ennyi. Ez az, amiét harcolunk”.

Látva az ukrán ellentámadás sikertelenségét és a nyugati támogatók megingását, Zelenszkij egyre többször veszíti el a fejét. Hozzá közel álló források szerint borzalmas idegállapotban van. A Time magazinnak korábban nyilatkozott az ukrán elnök belső körének egyik tagja, aki elmondta, hogy Zelenszkij elárulva érzi magát nyugati szövetségesei által, és

őrjöngve szidja embereinek az amerikaiakat, akik nem biztosítottak neki elegendő eszközt a háború megnyeréséhez, csupán a túléléshez.

Arról is szó esett, hogy ennek ellenére Zelenszkij meggyőződése nem változott. A harctéren elszenvedett kudarcok ellenére nem szándékozik feladni a harcot, és nem is akar semmiféle békéért folyamodni. Éppen ellenkezőleg, az Ukrajna Oroszország feletti végső győzelmébe vetett hite olyan formát öltött, amely aggasztja néhány tanácsadóját, az ukrán elnök megingathatatlan, már-már messianisztikus – vagyis gyakorlatilag megőrült. „Becsapja magát" – mondta egyik legközelebbi segítője.