Vágólapra másolva!
A 10 éves argentin sakktehetség, Faustino Oro egy rangos rapidversenyen mindössze 38 másodperc alatt, 48 lépésben legyőzte a világelső Magnus Carlsent.

Az ötszörös klasszikus-, ötszörös rapid- (2014, 2015, 2016, 2019, 2022) és hétszeres villámsakk-világbajnok Magnus Carlsen a Bullet Brawl elnevezésű online sakkversenyen kapott ki a mindössze 10 éves Faustino Orótól. A tehetségének és az argentin nemzetiségének köszönhetően a "sakk Messijének" is nevezett Faustino Oro mindössze 38 másodperc alatt, 48 lépésben győzött a világranglistát 2011 óta megszakítás nélkül vezető Carlsen ellen, aki egyike volt a világhírű sakkozóknak, akik részt vettek a tornán.

Faustino Oro végül a 156 induló közül a 21. helyen zárt 108 ponttal, a hétvégi versenyt az amerikai Hikaru Nakamura nyerte. A tornagyőztes a győzelmét követő nyilatkozatában kiemelte, hogy biztos abban, hogy az argentin tehetség hamarosan megszerzi a nagymesteri címet.

Idén nem ez volt az első alkalom, amikor egy fiatal tehetség nagy győzelmet aratott a sakkvilágban: februárban egy 11 éves kislány győzte le a világ legszexibb sakkozójának tartott Andrea Botezt.

Kapcsolódó cikkek