Kiesett a vb-negyeddöntőben magyar pólóválogatott legnagyobb riválisa

Sorozatban kilencedszer vb-elődöntős a horvát férfi vízilabda-válogatott
Vágólapra másolva!
Horvátország 14-12-re legyőzte Szerbiát a magyarországi vizes világbajnokság férfi vízilabdatornájának negyeddöntőjében, szerdán a Margitszigeten.

A harmadik negyed elejéig felváltva estek a gólok, majd a horvátok három emberelőnyös találattal elhúztak 8-5-re. Az olimpiai címvédő szerbek az utolsó szünet előtt felzárkóztak egy gólra, de egyenlíteni nem tudtak, és végül 14-12-re kikaptak.

A horvát csapat minden mezőnyjátékosa szerzett legalább egy gólt, a kapus Toni Popadic pedig ötven százalékos hatékonysággal védett.

Sorozatban kilencedszer vb-elődöntős a horvát férfi vízilabda-válogatott Forrás: MTI/Illyés Tibor

A horvátok 2005 óta minden alkalommal elődöntősök, 2007 óta pedig mindig érmesek voltak a vb-n. Ezúttal Spanyolországgal vagy Montenegróval találkoznak a fináléba jutásért. A szerbek az előző világbajnokságon, illetve a legutóbbi Európa-bajnokságon sem jutottak az elődöntőbe, és legjobb esetben most is csak ötödikek lesznek.

A spanyol válogatott 7-6-ra legyőzte a montenegrói csapatot. Az előző, 2019-es kvangdzsui vb-n ezüstérmes spanyolok a pénteki elődöntőben a - legutóbbi két olimpián győztes szerbeket búcsúztató - horvátokkal találkoznak.

Eredmény:
férfi vízilabda-világbajnokság, negyeddöntő (Margitsziget):
Horvátország-Szerbia 14-12 (1-1, 4-3, 5-5, 4-3)
Spanyolország-Montenegró 7-6 (2-1, 3-2, 1-2, 1-1)