Bekérette Ukrajna a magyar nagykövetet, a szóvivő fenyegetőzött

Íjgyártó István; Szijjártó Péter
Minszk, 2017. december 12. A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b) a Közép-Európai Kezdeményezés (KEK) kormányfői csúcstalálkozóján Minszkben 2017. december 12-én. Mellette Íjgyártó István, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kulturális és tudománydiplomáciáért felelős államtitkára. MTI Fotó: KKM
Vágólapra másolva!
Oleg Nikolenko, az ukrán külügyminisztérium szóvivője jelentette be, hogy bekéretik Íjgyártó Istvánt, Magyarország ukrajnai nagykövetét. A szóvivő szerint azért döntöttek így, mert panasszal kívántak élni „a magyar miniszterelnök Ukrajnával kapcsolatos elfogadhatatlan megjegyzései miatt" – derült ki az AlJazeera cikkéből.
Vágólapra másolva!

A Mandiner által szemlézett írás szerint az ukrán kormányzatnak az nem tetszett, hogy Orbán Viktor egy sajtóbeszélgetésen Ukrajnát a „senki földjének" nevezte és Afganisztánhoz hasonlította.

– fogalmazott Nikolenko, aki egy kicsit fenyegetőzött is.

– vetítette előre az ukrán külügyi szóvivő.

Nekünk Magyarország biztonsága az első

– szögezte le pénteki rádióinterjújában Orbán Viktor. Kiemelte: az elemi emberi erkölcs is azt követeli, hogy legyen tűzszünet és béketárgyalások.