Elképesztő titkot árult el 40 év után Szikora Róbert

Szikora Róbert
Vágólapra másolva!
Szikora Róbert arról beszélt, hogy 1982-ben miért lépett ki a Hungária együttesből.
Vágólapra másolva!

Jövőre újra összeáll egy nagykoncertre a Hungária, ennek kapcsán Szikora Róbert is felelevenítette a régi emlékeit, azt is elmondta, hogy jó 40 éve miért távozott a zenekarból.

Szikora Róbert Fotó: Csudai Sándor - Origo

A korábbi verzió szerint Fenyő Miklós nem nézte jó szemmel, hogy a zenésztársa Szűcs Judithnak írna dalokat, mert ezzel "megbontaná a rock and roll egységét", Szikora azonban most már másként emlékszik:

Nem mondom, hogy Miki volt a felelős, hiszen ez egy hattagú zenekar volt, amiben a többiek ugyanúgy gondolkodtak, mint Miki" – mondta a Blikknek.

"Amikor zenekarvezető lettem, megértettem. Az egy másik korszak volt, a zenekarokon olyan óriási nyomás volt az ismertség és az állami zeneipar miatt, amit ma el sem lehet képzelni" – tette hozzá.

Fenyő Miklós Forrás: MTI/Kollányi Péter

Fenyő Miklóssal egyébként pár év múlva ki is békültek, erről így mesélt Szikora: "1985-ben találkoztunk az Országos Rendező Irodában, és nem tudtunk úgy elmenni egymás mellett, hogy ne öleljük meg egymást. Az egy drámai mozdulat volt, de egyben annyira emberi, hogy a mai napig meghatódom" – emlékezett.