Brutális hőség lesz ma is - mutatjuk, meddig tart

balatoni strandok, fonyód, sándortelep
Fonyód, 2010. augusztus 14. Fürdőzők a fonyódi strandon. Fonyódról az első írásos említés László király 1082-ben kelt összeíró levelében található Funoldi néven. A törökkel vívott másfél évszázados harcokban a település teljesen elpusztult. Az élet a 18. század második felében kezdett visszatérni. A fejlődést ösztönözte az 1861-ben megépült Buda-Nagykanizsa vasút. 1896-ban megépült a vasút Kaposvár felé is. 1905-ben vált önálló kisközséggé, majd 1928-ban nagyközséggé. 1989-ben nyerte el a városi rangot. MTI Fotó: Demecs Zsolt
Vágólapra másolva!
Az elmúlt évekhez képest 10 fokkal magasabb az átlaghőmérséklet hazánkban az ilyenkor megszokottnál. Most kiderült, hogy mikor érkezik az enyhülés - írja a Life.
Vágólapra másolva!

Június utolsó hetében megérkezett az első hőhullám: ezen a héten életbe lépett a harmadfokú hőségriasztás. Ez a rendelkezés akkor lép életbe, ha a napi középhőmérséklet legalább három egymást követő napon eléri a 27 Celsius-fokot. Németh Lajos elmondta, meddig marad a kánikula, és mikor lélegezhetünk fel egy kicsit.

- tette hozzá az időjós, hozzátéve, hogy a hazai tavak 27-28 fokosak.

A kép illusztráció. Forrás: MTI/Demecs Zsolt