Vágólapra másolva!
Óriási meglepetésre a Bajnokok Ligájában szereplő Telekom Veszprém pontot vesztett a Nemzeti Kézilabda Akadémia, a NEKA vendégeként. A bakonyiak előnye ezzel egyetlen pontra olvadt a bajnokságban a Tatabányán győzni tudó OTP Bank Pick Szeged előtt.

A Veszprém a Szeged elleni hétközi 36-23-as kiütéses idegenbeli BL-siker után utazott Balatonboglárra, ahol viszont nyoma sem volt a Szegeden látott lendületnek. Szünetben két góllal vezettek az akadémisták, akik óriási bravúrt könyvelhetnek el azzal, hogy végül 29-29-es döntetlenre hozták a mérkőzést. Hazai részről Sztraka Dániel volt a legeredményesebb 6 góllal, míg vendég oldal Ilic Zoran 7-szer volt eredményes.

Sokba kerülhet a botlás a Telekom Veszprémnek Forrás: Telekom Veszprém

A nagy rivális, bajnoki címvédő Szeged eközben Tataábnyán játszott rangadót, és három gólos félidei vezetés után végül két góllal nyert Juan Carlos Pastor csapata. A hazaiaknál Ancsin Gábor, Cristian Ugalde és Bodor Márk 5-5 gólt lőtt, míg a vendégek szerb szélsője, Bogdan Radivojevics 12-szer talált be. A tabella élén továbbra is a Veszprém áll 38 ponttal, de már csak egy ponttal előzi meg a Szegedet.

A Ferencváros szoros meccsen győzött a Budai Farkasok otthonában. Az EHF-kupában nyolcaddöntős zöld-fehérek legjobbja a nyolc gólt szerző Nagy Bence volt, de Csörgő Kristóf és Bujdosó Bendegúz is 6-6 gólt szerzett.

Az idény során szintén az EHF-kupában szereplő Balatonfüred úgy győzött nagyon simán Komlón, hogy a baranyai csapat az első félidőben mindössze hét gólt tudott lőni.

A mezőny legeredményesebb játékosát így is ők adták a meccs végén a 9 gólos Viktor Melnyicsuk személyében.

A kiesőhelyen álló Cegléd 26-20-ra kikapott a Budakalász vendégeként. A hazaiaknál Váczi Dániel 16 védéssel, 47 százalékos hatékonysággal, Varjú Martin pedig kilenc góllal járult hozzá a sikerhez. A túloldalon Kránitz Zoltán 12 védéssel, Pásztor Ákos hat találattal zárt.

Eredmények:
CYEB-Budakalász - HÉP-Cegléd 26-20 (13-12)
HSA NEKA-Telekom Veszprém, Balatonboglár 29-29 (15-13)
Budai Farkasok-Rév Group - Ferencvárosi TC 35-37 (17-20)
Csurgói KK-Dabas KC 25-26 (13-14)
Sport36-Komló - Balatonfüredi KSE 19-32 (7-14)
MOL Tatabánya KC - OTP Bank-Pick Szeged 31-33 (15-18)
Fejér B.Á.L.-Veszprém - HE-DO B.Braun Gyöngyös 24-30 (10-14)