Váratlan fordulat a börtönkórházban fekvő Lagzi Lajcsi ügyében

Lagzi Lajcsi 
Galambos Lajos zenés műsorának felvétele 60. születésnapja alkalmábó
Galambos Lajos - Lagzi Lajcsil
Budapest
Vágólapra másolva!
Bármikor megkaphatja a jogot az otthoni ápolásra a jogerősen elítélt zenész. 
Vágólapra másolva!

Lagzi Lajcsi börtönbe vonulása után szinte azonnal rabkórházba került, hogy felmérjék egészségi állapotát, majd ugyan visszavitték az eredetileg neki rendelt intézménybe, de folyamatosan a kórházi részlegen van, ahol orvosi felügyelet alatt áll.

Forrás: Végh István/Bors

Ügyvédje szerint bármikor fordulat következhet: "Benyújtottam az otthonápolási őrizetre a kérelmet. Ez egyébként egy viszonylag új jogintézmény és várjuk, hogy a büntetés-végrehajtás ezzel kapcsolatban elkészítse a saját álláspontját. A BV orvosának kell megállapítania, hogy a fogvatartott megfelel-e a jogszabályi előírásoknak és fontos, hogy legyen egy olyan személy, aki írásban vállalja, hogy gondozza a beteget, ha kikerül.

Laikusként pedig mindenki beláthatja, hogy nem szolgál büntetési célt, ha valaki folyamatosan egy betegszobám van elhelyezve a börtönben" – mondta a Rádió 1 reggeli műsorában dr. Csontos Róbert ügyvéd, aki Lajcsi állapotáról is beszélt és cáfolta a híreszteléseket, melyek szerint ügyfele éhségsztrájkba kezdett a rácsok mögött.

A cikk folytatódik, lapozzon!