A Siratófal rabbija gratulált Orbán Viktornak

KÖVES Máté Slomó; ORBÁN Viktor
Jeruzsálem, 2018. július 20. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (k) a jeruzsálemi Siratófalnál 2018. július 20-án. Mögötte Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezető rabbija (b). MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs
Vágólapra másolva!
Shmuel Rabinowitz, a jeruzsálemi Nyugati Fal (Siratófal) és a szent helyek rabbija gratuláló levelet küldött Orbán Viktornak miniszterelnöki újraválasztása alkalmából - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár szerdán.
Vágólapra másolva!
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök a jeruzsálemi Siratófalnál 2018. július 20-án. Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs

"A Siratófal imádkozói nevében" is megfogalmazott levelében a rabbi arról ír, hogy a magyarországi zsidó közösség az egyik legnagyobb és legpompásabb zsidó közösség, ma pedig Magyarország Izrael Állam egyik legfontosabb barátja Európában.

- fejtette ki Shmuel Rabinowitz, aki az egész magyar népnek és Orbán Viktornak is sokévnyi áldásos munkát, jólétet, egészséget és örömöt kívánt. Havasi Bertalan emlékeztetett: Orbán Viktort 2018-as izraeli útja során Shmuel Rabinowitz rabbi kísérte a Siratófalnál tett látogatásakor.