„Addig foglalt egy nő, amíg feküsznek rajta” - így vélekedik a Jobbik erőszakos szexbotrányáról Jakab Péter jó barátja

Vágólapra másolva!
„Teljesen megdöbbentek" – azt mondják a helyiek – „ilyen még soha nem történt Ököritófülpösön" – utalva a Jobbik eltitkolt szexbotrányára, ami majdnem nemi erőszakkal végződött. Egy édesanya azt mondta, már nem engedi, hogy a gyermekei a bűncselekmény helyszíne, a horgásztanya felé biciklizzenek. Egyedül Jakab Péter pártelnök jó barátja fogalmazott meg elképesztő ellenvéleményt a Borsnak adott nyilatkozatában. Jakab barátja szerint, „addig foglalt egy nő, amíg feküsznek rajta". Az áldozat egyébként Szilágyi György volt jobbikos országgyűlési képviselő élettársa.
Vágólapra másolva!

Ahogy arról az Origo már több alkalommal beszámolt, december 11-én egy kis Szamos parti település, Ököritófülpös horgásztanyáján gyűlt össze a Jobbik vezérkara, egy disznóvágással egybekötött politikai rendezvényre.

Később a feljelentések szerint a párt 24 éves választókerületi szervezőjét (V. Anita) az egyik vezető politikus (Földi István) felcsalta és bezárta egy szobába, majd levetkőzött és megpróbálta megerőszakolni.

Jakab Péter a későbbi áldozat, V. Anita társaságában Forrás: Bors

A nemi erőszak csak azért nem sikerült, mert egy másik jobbikos politikus meghallotta az áldozat segélykiáltásait, és dörömbölni kezdett az ajtón.

A jobbikos politikus áldozata sokáig hallgatott, de aztán feljelentést tett a Legfőbb Ügyészségnél.

Az áldozat a traumát azóta sem tudta feldolgozni, azt tervezi, hogy pszichológushoz fordul.

Nemcsak az áldozat, az ököritófülpösiek sem tudnak túllépni a történteken. Nem gondolták volna, hogy csendes kis településük így kerül majd a hírekbe.

– mondta a Borsnak egy nő. Egy másik asszony arról számolt be, hogy amióta az eset kiderült, a gyerekeket nem engedik a töltés és a horgásztanya felé biciklizni.

– mondta egy férfi.

Rendkívül sajnálják az áldozatot is, azt pedig szégyenletesnek nevezték, hogy azóta sem kértek tőle bocsánatot a történtek miatt.

A helyiek véleményétől eltérőt csak a tetthely, a horgásztanya tulajdonosa fogalmazott meg.

Jakab Péter és Földi István jó barátja megdöbbentő nyilatkozatot tett. Tulajdonképpen összefoglalta, hogy mit is gondolhat a Jobbik a történtekről. Kijelentette, hogy szerinte

Az áldozat a hétvégén nyílt levelet tett közzé, miután a Fidesz frakció női képviselői közleményben ítélték el a vele történteket.

– írta.

Az áldozat egyébként Szilágyi György volt jobbikos országgyűlési képviselő élettársa.