Jöhet az autóbaleset felismerése az Androidba

google pixel 4
Google Pixel 4
Vágólapra másolva!
Jelenleg csak a Google Pixel 4 és újabb modelleken érhető el a gépi segélyhívás.
Vágólapra másolva!

Számos egyedi fejlesztéssel került piacra 2019 végén a Google Pixel 4 okostelefon, a benne debütált és az utódjaiban továbbra is elérhető egyik leghasznosabb extrát az autóbalesetek felismerése jelenti. A funkció képes segítséget hívni az eszméletlen, vagy a mobiljukat használni nem tudó sérültekhez, másfél éve még egy kompakt rakodógéppel a domboldalon átbillent férfit is kihúzott a bajból.

A Pixel 4-től érhető el az autóbaleset detektálása a Google mobiljain Forrás: Google

Az autóbaleset felismerése a készülékeken előtelepítve megtalálható Személyes biztonság appon keresztül történik, Mishaal Rahman fejlesztő pedig most a legújabb verziójának kódjában kutatva bizonyítékokat talált rá, hogy a funkció hamarosan a nem Pixel készülékeken is elérhetővé válhat.

Rahman kételkedik abban, hogy a Google válogatás nélkül mindegyik androidos készüléken elérhetővé fogja tenni a lehetőséget, sejtése szerint a mobilgyártókra bízza majd a vevőkhöz való eljuttatását, és ezzel együtt persze a megfelelő működéséről való meggyőződést.

Az alkalmazásban talált további leíró szövegek szerint ezzel együtt a természeti katasztrófákra való riasztás is elérhetővé válhat a nem Pixel mobilokon.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!